Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Een kijkje achter de schermen

“Tanzania heeft zo ongelofelijk veel te bieden en de meeste reisorganisaties laten maar weinig zien van waar het in Tanzania écht om gaat. Er is zoveel meer dan alleen het bezoeken van de nationale parken, het spotten van de big 5 en het verblijven in chique hotels.

Wat je reis echt speciaal maakt, is het ontmoeten van de lokale bevolking en samen een bord met kuku (kip) en een chipsy mayai delen bij hun favoriete lokale restaurant. Lekker met de handjes eten en iedereen deelt, zo gaat dat hier. Luister bij het kampvuur naar de prachtige verhalen die ze te vertellen hebben over hun ervaringen in Tanzania en ervaar het land door hun ogen.”

Natuurlijk is een ‘rauwe’ Tanzania ervaring niet voor iedereen weggelegd. Niet iedereen wilt hun kostbare vakantiedagen doorbrengen op gedroogde koeienhuiden in een stoffig Maasai hutje in de middle of nowhere. Ook niet iedereen wilt enkel in het Four Seasons hotel overnachten, zonder een idee te krijgen hoe de buitenwereld er uit ziet.

Daarom verzorgen wij bij Arusha Trips 100% op maat gemaakte ervaringen, zo kunnen we een reis maken die écht bij jou past. Een beetje van de onmisbare hoogtepunten om over naar huis te schrijven en een beetje van de echte-lokale-ervaring om in je hart te sluiten en nooit meer te vergeten.

“Vele van onze reizigers maken zo’n speciale reis naar Tanzania maar één keer, dus dan wil ik ook dat iedereen het mooist mogelijke beeld van het land krijgt.”

Over onze reizen

Bij Arusha Trips verzorgen we privé reizen op maat en beschik je over je eigen jeep en persoonlijke gids die jou gedurende de safari het land laat zien.

Wij creëren en testen onze eigen unieke routes om er zeker van te zijn dat deze het ‘Arusha Trips gevoel’ hebben. Omdat we 100% gespecialiseerd zijn in Tanzania en lokaal gevestigd in Arusha, kunnen we ervaringen van de hoogste kwaliteit aanbieden. We brengen je naar de mooiste plekjes en zorgen ervoor dat je zoveel mogelijk ‘wildlife’ momenten hebt, met zo min mogelijk onnodige reistijd.

Onze reizen worden begeleid door fantastische, ervaren lokale gidsen die met passie hun kennis over Tanzania delen. Een goede gids maakt naar onze mening het verschil tussen een ‘goede reis’ en een ‘onvergetelijke reis’. Natuurlijk is er ook altijd een Nederlands sprekend contactpersoon aanwezig op locatie, zodat we direct te hulp kunnen schieten bij al je vragen.

Gedurende de reis heb jij zelf de controle over de indeling van je dagprogramma. Wil jij van zonsopgang tot zonsondergang wachten tot die éne luipaard de boom uit komt? Of wil je juist in de ochtend even lekker uitslapen bij die éne droom-lodge waar je overnacht? Alles kan! Het is jouw reis, jij bepaald!

Samen met jouw persoonlijk Tanzania-reisadviseur stel je jouw ideale reis samen. Wij combineren onze uitgebreide kennis van Tanzania met jouw persoonlijke reiswensen. Leun lekker achterover terwijl ons lokale team ter plaatse en vele lokale partners jouw droomreis werkelijkheid maken, en dat alles voor een eerlijke prijs. We zijn graag open over de prijzen van onze reizen, zodat je precies weet waar de kosten in zitten. Logisch toch? Voor ons wel.

Arusha Trips About us
About us Arusha Trips - Lex

Waarom met ons het avontuur aan gaan?

"Echt op maat gemaakt, voor jou"

De tijden van standaard pakketreizen zijn voorbij, mensen willen een reis die afgestemd is op wat zij willen zien en past bij hun manier van reizen. Niet wat een reisorganisatie ze voorschotelt. Dit is dan ook exact wat wij doen; niet zomaar reizen op maat, maar op maat gemaakt ervaringen tot in het kleinste detail. Heb je een geweldig idee voor een reis? Wij maken het werkelijkheid!

 

Het verhaal van Arusha Trips

"Vriendschap aan de andere kant van de wereld"

Begonnen in Tanzania als stagiaire, na meer dan een jaar gewerkt te hebben voor een safari-bedrijf in Nederland, zette Lex zijn voor het eerst voet op Tanzaniaanse bodem.

Met niets te doen na zijn kantooruren, begon Lex de omgeving van Arusha te verkennen. Hier ging hij veel met de lokale bevolking om als enige ‘Mzungu’ (Blanke man) en speelde graag een potje pool mee waarbij hij graag luisterde naar de geweldige verhalen van de gidsen die hier kwamen. Dit is waar hij Leonce ontmoette. Een lokale Tanzaniaan met een hart van goud en een verbazingwekkende kennis van Tanzania. Hij werd een “Rafiki” (vriend in het Swahili). Omdat Lex destijds nog geen auto kon veroorloven en niet elke week op ‘georganiseerde’ tochten konden gaan, besloot hij om zelf maar op ontdekkingstocht te gaan. Zo leerde Lex motorrijden op een lokale ‘piki piki’ en begon hij zijn grote ontdekkingsdocht rondom Arusha. Dit was een van de mooiste, wildste en meest prachtige avonturen van zijn leven. Hier werd hij verliefd op Tanzania. Toch waren deze avonturen soms ongelooflijk moeilijk, want in Tanzania is het niet zo gemakkelijk om dingen gewoon zelf te doen. Voor bepaalde plaatsen moest je eerst toestemming aan een stamhoofd vragen, andere plaatsen kostten weer geld of had je een ticket voor nodig (welke helemaal in een ander dorp gehaald moest worden) en sommige plaatsen waren totaal onbereikbaar omdat de weg ‘weg’ was. Je moest het blijkbaar gewoon ‘weten’ en op google kon je ook niet rekenen. Zonder hulp van zijn lokale vrienden was hij hier waarschijnlijk nooit wegwijs geworden. Dit was een waardevolle les. Lex wou zijn ervaringen met andere reizigers delen, maar zonder de hoofdpijn en alle fouten die wij maakten.

“Door onze vele avonturen in Arusha en omgeving vonden we unieke plaatsen, kwamen in afgelegen dorpjes waar nog nooit een blanke man voet had gezet, reden over prachtige off-the-beaten-track routes en konden we geweldige ervaringen aanbieden die geen enkele andere touroperator kon. We besloten onze vrienden mee te nemen en de routes die we ontdekten aan hen te laten zien. Dit was het begin van ons zogenaamde ‘bedrijf’. We toonden vrijwilligers en expats onze nieuw ontdekte routes, deelde onze avonturen en reden natuurlijk ook naar de nationale parken in ruil voor een vergoeding.”

In deze maanden werden vriendschappen gesloten die aan de andere kant van de wereld voortduurden. Wat aanvankelijk begon als een manier om onze lokale avonturen te financieren, liep al snel uit de hand en ongeveer een jaar later hadden we een legaal, geregistreerd bedrijf. Met Lex zijn kennis van de safari industrie en het managen daarvan & Leonce’s ervaring in het veld werd het bedrijf vorm gegeven.

“Omdat je natuurlijk de prachtige ‘highlights’ van Tanzania ook eigenlijk niet mag missen, hebben we een reisorganisatie gecreëerd dat het beste van twee werelden biedt. Echte off-the-beaten-track ervaringen en de onmisbare hoogtepunten.””

Duurzaam toerisme!

Een beetje van de winst van iedere gemaakte reis gaat naar manieren om Tanzania te verduurzamen en de lokale bevolking te helpen. Zo werken we bijvoorbeeld aan de implementatie van nieuwe, hervulbare tanks om water aan boord van de safariwagens mee te nemen. Op dit moment gebruikt het grootste gedeelte van de safariwagens van die kleine plastic flesjes, die we netjes in de prullenbak gooien. Het enige probleem is dat het afval niet altijd wordt opgeruimd zoals het hoort, waardoor het weer op straat kan belanden. Dat is gewoon jammer, want Tanzania is daar veel te mooi voor. Laten we niet nóg een land ruïneren.

Onze eigen safariwagens bevatten gelukkig al een grote recyclebare watertank. Zo hoeven we geen plastic flesjes meer hoeven te gebruiken, en daar zijn we trots op! Echter hebben we maar enkele eigen wagens en moeten we in het hoogseizoen (helaas) soms extra auto’s inhuren die dit systeem nog niet hebben. Stapje bij beetje zorgen we dat ook andere organisaties mee werken aan dit initiatief, zodat hopelijk binnen enkele jaren er geen plastic flesjes in Tanzania meer te vinden zijn.

Ook ondersteunen we regelmatig de lokale bevolking en sponsoren we leuke met activiteiten. Zo zijn we jaarlijks sponsor van de Lake Duluti Fun Run waarbij we helpen de strijd tegen het aids probleem in Tanzania aan te gaan d.m.v. bewustwording en gratis tests. Ook bevorderen we met de Fun Run een gezondere levensstijl.

Verder werken we graag samen met lokale partners en organiseren we tours die goede initiatieven hebben om de lokale bevolking te helpen, waaronder het helpen van lokale weeshuizen in Arusha en het zorgen dat arme kinderen een gelijke kans op onderwijs krijgen.

Zo maak je niet alleen een onvergetelijke reis naar Tanzania, maar draag ook jij je steentje bij. Zo zorg je er voor dat het land nog vele jaren zal blijven zoals je het hebt leren kennen en dat de lokale bevolking je altijd met die brede glimlach zal verwelkomen waar je zo bent van gaan houden.

 

The fight against single-use plastic bottles
Lake Duluti fun run, sponsored by Arusha Trips
Arusha Trips, sponsor of the Lake Duluti fun run against aids

Eerstehands, lokale kennis

Iedereen van het Arusha Trips team woont of heeft gewoond in Tanzania. Dit betekent dat we niet alleen de mooiste plaatsen om te bezoeken weten, maar ook actuele informatie hebben over alles wat er in Tanzania gebeurt. Nu maakt kennis van Tanzania ons niet uniek, maar dit maakt wel het verschil tijdens de safari. Onze reisroutes zijn gebaseerd op jarenlange ervaring. Terwijl wij op zoek waren naar nieuwe reisroutes, stuitten we regelmatig op nieuwe, prachtige locaties en leerden we hoe we onze reizen nóg mooier konden maken.

Wij kennen Tanzania door en door en laren je het land graag door onze ogen ervaren.

Arusha Trips about us safari
Arusha Trips about us - Hadzabe tribe tanzania

Het Afrika Gevoel

“Als wetenschappers stellen we kleine stukjes reis samen om de perfecte droomreis van iedere reiziger te creëren. Een beetje safari hier, wat cultuur daar, een leuke hike hier, romantische strandwandeling daar. Zo doen we dat.“

Stel je voor, je ontwaakt bij het geluid van de natuur. Je kijk om je heen en ziet het eerste ochtendlicht door de gordijnen van een droomachtige lodge schemeren. Je loopt naar buiten en neemt verfrissende een duik in het zwembad. Terwijl de zon verder van achter de bergen opkomt, word het ontbijt geserveerd. Een groot ontbijt met vele verschillende soorten overheerlijk en kleurrijk fruit die je voorheen nog nooit eerder had gezien. Na het ontbijt besluit je heel even te relaxen onder het genot van een cocktailtje. Zodra jij aangeeft er klaar voor te zijn, droppen we je direct in het avontuur en laten je over aan de genade van de Maasai-krijgers, met wien je samen door de jungle trekt, survivallend! Maasai stijl! Na je trektocht in de jungle lachen we samen tijdens een vers gemaakte maaltijd om de avonturen die we die dag hebben beleefd.

De volgende ochtend staan de motoren voor je klaar en rijden we samen door de woestijn, langs lokale stammen, naar een afgelegen oase, waar we zwemmen, duiken en genieten van de prachtige natuur. De volgende dag rijd je de nationale parken in, omringd door wilde dieren. Rechtstreeks in een aflevering van ‘Planet Earth’. Onze gids verteld je allerlei interessante weetjes over het dierenrijk en het leven in Tanzania. Iedere avond verzamelen we bij het kampvuur om samen de zonsondergang te kijken. Terwijl de nacht valt hoor je de geluiden van allerlei wilde dieren om je heen en val je rustig in slaap, want de lokale Maasai waken over het kamp.

Aan het einde van de reis komen we heerlijk tot rust op witte zandstranden aan een turquoise oceaan. Geniet lekker van de luxe en doe even helemaal niets of ga gezellig feesten met je tenen in het zand! Dat zijn de soort ervaringen waar we van houden. Bij ons kun je jouw droom ervaring waarmaken. Wij combineren jouw ideeën met onze kennis om de reis samen te stellen die écht bij je past.

HOE PLAN IK MIJN TANZANIA REIS?

Tailor made safari 1

1. VRAAG EEN REIS OP MAAT AAN

Tailor made safari 2

 2. BEL MET ONS OVER JOUW REISPLANNEN

3. CO-CREËER JOUW DROOMSAFARI

Tailor made safari 4

4. INPAKKEN MAAR, SAFARI NJEMA!

GEEN toerisme, WEL ervaring.

Wij organiseren echte ‘off-the-beaten-track’ reizen. Natuurlijk organiseren we ook de ‘normale’ reizen. Wie wilt er nou niet de Serengeti bezoeken, toch? Maar naast deze trips bieden we ook nieuwe ervaringen met leukste gidsen, avontuurlijke wandelingen op door onszelf ontdekte routes, gave kampeertrips en gezellige groepsactiviteiten als leuke barbecues en ‘sunset rides’ om het land op een andere manier te leren kennen. Echte ervaringen, waar het massatoerisme geen weet van heeft en je kennis kunt maken met de lokale bevolking.

 

STOP THE RUSH.

Bij Arusha Trips organiseren we geen overhaaste tours om zoveel mogelijk highlights in 3 dagen te proppen. Niet ‘even een foto maken’ en dan door naar de volgende bestemming. Wij willen dat onze reizigers het land ERVAREN en hier nemen we de tijd voor.

Echte ervaring ontstaat pas wanneer er de tijd word genomen om een bestemming goed te kunnen ontdekken, te zien en te voelen. Neem de lokale hotsprings van Materuni als voorbeeld. Vele touroperators stoppen hier een uurtje om de plaats te bezoeken en rijden vervolgens verder. Dit noemen wij toerisme. Wij ‘duiken’ graag letterlijk in de ervaring en bezoeken deze plek zoals de locals dat ook doen. Een heerlijk middagje zwemmen in de hotsprings, een lekkere lunch van de lokale bbq en een drankje aan het water om alle impressies in je op te kunnen nemen. Alles rustig aan, of zoals we dat in Tanzania zeggen: ‘pole pole’ (langzaam, langzaam).

Wil jij nu ook op avontuur naar Tanzania?

Vraag ons om een offerte voor één van onze vooraf samengestelde safari's of informeer naar een reisvoorstel op maat