Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Lake Manyara Nationaal Park, Tanzania

Lake Manyara Nationaal Park is een van de kleinere parken van het Noordelijke circuit in Tanzania. Het bosrijke park is gevuld met kleurrijke vogels, nieuwsgierige apen en veel andere dieren die zich verborgen houden tussen de bomen. Het nationale park is met name bekend om zijn boomklimmende leeuwen én grote groepen roze flamingo’s.

Het nationale park heeft zijn naam te danken aan het gelijkgenaamde meer: Lake Manyara, dat het grootste deel van het park beslaat. Het meer strekt zich uit over een gebied van 230 km2 (89 sq mi) van het totaal van 325 km2 (125 sq mi).

Ondanks dat het park klein is heeft het een interessante verscheidenheid aan landschappen. Van dichtbegroeide bossen tot uitgestrekte moeras vlakten waar nijlpaarden dag en nacht verblijven. Vergelijken met andere nationale parken is Lake Manyara bij uitstek het groenste.

Lake Manyara Nationaal Park ligt dicht bij de Great Rift Valley, een indrukwekkende breuk in de aardkorst die 22-25 miljoen jaar geleden is ontstaan. De 400 meter diepe Rift Valley Escarpment strekt zich duizenden kilometers uit door Oost-Afrika. De vallei vormt een uniek leefomgeving voor een grote verscheidenheid aan wilde dieren, doordat het omliggende gebied zo ontzettend groen is.

Lake Manyara Nationaal Park Hoogtepunten

Lake Manyara is een populaire safaribestemming in Tanzania. De dichtbegroeide, jungle-achtige bossen bieden een leuke afwisseling met de droge uitgestrekte savannes, waaruit de meeste nationale parken bestaan. 

Lake Manyara park wordt vaak gebruikt als ‘pit-stop park’ door toeristen die op een langere safari gaan naar Serengeti Nationaal Park en de Ngorongoro Krater, maar is op zichzelf ook zeker de moeite waard!

Lake Manyara Nijlpaard Poel

Al na 10 minuten in Lake Manyara Nationaal Park kan je al op een grote groep nijlpaarden stuiten die smullen van de voedzame moerassen. De nijlpaardenpoel is één van Lake Manyara’s hoogtepunten en de reden dat het park op vele ‘bucketlists’ te vinden is. 

De nijlpaarden verblijven gewoonlijk vanaf zonsopgang t/m zonsondergang in het water, dus wanneer je graag wat nijlpaarden wilt zien is een bezoek aan Manyara Nationaal Park een goede keuze. Overdag, wanneer het te heet is voor de nijlpaarden om tevoorschijn te komen, kun je ze zien rondrollen, terwijl ze met hun enorme bekken naar elkaar happen en andere typische nijlpaard dingen doen.

De flamingo’s en het alkaline meer Lake Manyara

Lake Manyara is beroemd om de talrijke roze flamingo’s die zich hier huisvesten tijdens de natte seizoenen (november-december en maart-mei) wanneer het ‘normaal gesproken’ ondiepe meer, op zijn hoogste waterniveau staat.

Tijdens dit seizoen trekt het hoge alkalische watergehalte van de meren een verscheidenheid aan trekkende watervogels aan. Hieronder bevinden zich enorme zwermen roze flamingo’s, ooievaars en aalscholvers. Gedurende deze periode kan het meer wel tot 60% van het park beslaan, terwijl het in het droge seizoen behoorlijk kan opdrogen, waarmee het aanzienlijk kleiner wordt.

Customize your Safari

Plan mijn safari!

1

1. Vraag een reis aan

2

2. Bel met ons over jouw Tanzania avontuur

3

3. Co-creëer jouw droomsafari

4

4. Inpakken maar! Safari Njema!

Lake Manyara Nationaal Park: Beste tijd om te gaan

Lake Manyara Nationaal Park is een populaire safaribestemming die het gehele jaar door kan worden bezocht. Wat voor jou de beste tijd is om het park te bezoeken, hangt af van de vraag of je meer van wilde dieren of vogels kijken houdt.

De roze flamingo’s en andere trekkende watervogels zijn een van de hoogtepunten van Lake Manyara Nationaal Park, maar ze zijn er niet het hele jaar door. De beste tijd om de vogels te observeren is in de natte seizoenen (november-december en maart-mei). Dan arriveren de trekvogels!

Als u echter liever wild spot, kunt u het beste in het droge seizoen komen, tussen juni en oktober. Dit is de droogste periode van het jaar, waardoor ze aanzienlijk makkelijker te spotten zijn, dan in de ‘normaal gesproken’ dichte, oerwoudachtige bossen.

Dieren in Lake Manyara Nationaal Park

Een kort overzicht van de ‘most wanted’ dieren in Lake Manyara Nationaal Park én de kans om ze te kunnen spotten. Sommige dieren komen enkel voor in bepaalde nationale parken of leven slechts in bepaalde gebieden. Laat ons daarom van te voren weten welke dieren je wilt zien, zodat wij die kans zo groot mogelijk kunnen maken!

De percentages zijn een schatting op basis van onze persoonlijke ervaringen. Sommige dieren zien we bij elk bezoek, maar het is natuurlijk geen dierentuin, dus je weet het nooit 100% zeker!

Al zin om op safari te gaan?

 

Lion20%
Elephant90%
Leopardhard to spot
Rhino0%
Zebra95%
Buffalo85%
Hippo95%
Wildebeest95%
Crocodileonly northern Serengeti
Giraffe95%
Hyena10%
Wild Dogvery rare
Cheetah5%

Klimaat & Seizoenen

Lake Manyara Nationaal Park heeft een gematigd klimaat, zoals de meeste noordelijke gebieden. De gematigde temperaturen zijn het gehele jaar door constant. Overdag is de temperatuur lekker warm en ’s avonds is het aangenaam koel. Neem warme kleding mee wanneer je ’s morgens op game drive gaat, want ’s ochtends kan het nog erg fris zijn.

Activiteiten in Lake Manyara Nationaal Park

Er zijn een hoop ontzettend leuke excursies en activiteiten te doen wanneer je Lake Manyara Nationaal Park bezoekt. Culturele excursies, een bezoek aan het nabijgelegen authentieke dorpje Mto wa Mbu, of een schitterende fietstocht door de groene omgeving van Lake Manyara horen zeker tot een van de populairste uitstapjes.

Bijvoorbeeld:

 • Canopy Walk (boomtoppen wandeling)
 • Mto wa Mbu Cultural Tour
 • Mountainbike tour
 • Kanoën op Lake Manyara
 • Bezoek de Maasai stam
 • Bezoem de Hadzabe Stam
 • Nacht gamedrive
 • Een dag koken met de lokale mama’s
 • Mto wa Mbu cultuur excursie

  Tijdens deze (halve) dagexcursie duiken we dieper in de cultuur van Tanzania en verkennen we de groene, vruchtbare streek van het stadje Mto wa Mbu (probeer dat maar eens uit te spreken). Mto wa Mbu ligt aan de rand van het nationale park Lake Manyara en is beroemd om zijn rode bananen, welke jij de […]
 • Breng een dag door met de Maasai stam

  Breng een dag door te midden van een van de meest kleurrijke en bekende stammen in heel Oost-Afrika; de Maasai. Neem deel aan hun dagelijks leven en help mee met taken als het melken van koeien in een van de nederzettingen, het verzamelen van brandhout, het repareren van lokale Maasai huizen of maak een natuurwandeling […]
 • Safari Tarangire Nationaal Park (Dagexcursie)

  Tarangire National Park staat bekend om zijn vele olifanten en enorme, eeuwenoude baobabbomen. Je zult er zeker veel zien, samen met vele andere dieren die hier leven.
 • Canopy Wandeling Lake Manyara

  De Manyara canopy walk is de eerste en langste boomtoppenloop in Tanzania. Hij is 370 meter lang en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond. Wandel tussen de boomtoppen en ervaar de ongerepte natuur van het bos en zijn wilde dieren vanuit een uniek perspectief.

Lake Manyara Nationaal Park: Waar te overnachten?

Lake Manyara Accommodatie

Hieronder vind je enkele van onze favoriete accommodaties in/nabij Lake Manyara Nationaal Park. Verblijf in Lake Manyara, Karatu of het authentieke stadje Mto wa Mbu.

De accommodaties verschillen van Budget tot Luxe. Met een tentje kamperen kan natuurlijk ook!

Wij testen al onze accommodaties zelf, zodat we zeker weten de best mogelijke ervaring kunnen geven. We kijken bijvoorbeeld naar het uitzicht vanuit de lodge, de omliggende natuur, faciliteiten, bereikbaarheid en natuurlijk de wildlife-ervaring!

  Simba Farm Lodge (West-Kilimanjaro)

  Simba Farm Lodge is an active farm consisting of 7000 hectares of land located west of Mount Kilimanjaro in Tanzania. The farm's hills offer spectacular […]
  Mid

  Africa Safari Lake Manyara

  In between the Ngorongoro Crater and Lake Manyara is where you will find the luxury accommodation "Africa Safari Lake Manyara". Scattered over a large area […]
  Lux

  Fish Eagle Point

  In north-east Tanzania, near the border with Kenya and 48 km from the town named Tanga lies Fish Eagle Point. This particular lodge is known […]
  Mid

  Honeyguide Camp Tarangire

  In the calm north of Tarangire National Park you will find Honeyguide Camp: a luxurious tented safari camp. Tarangire National Park is known for its […]
  Mid

  Casa Beach Hotel Zanzibar

  In the heart of Jambiani, on Zanzibar in Tanzania, lies the wonderful Casa Beach Hotel. Ideally located, within easy reach of the small village, yet […]
  Mid

  Chanya Lodge

  In East Africa, only 6 km away from the town of Moshi in Tanzania, you will find Chanya lodge. In Kiswahili, "Chanya" means positive. Which […]
  Mid

  Qambani Zanzibar

  Located on the tip of the Michamvi peninsula, on the east coast of Zanzibar Tanzania, you will find the magnificent hideaway Qambani Zanzibar. Qambani has […]
  Luxe

  Nur Beach Hotel Zanzibar

  Right on the vast pearly white sand beach of Jambiani you will find Nur Beach Resort; on the south-east coast on Zanzibar Island in Tanzania. […]
  Lux

  Belvedere Zanzibar

  Belvedere resort, a lovely lodge on the south-east coast of the island Zanzibar. Offering no less than 6 bungalows and 6 double rooms at your […]
  Lux

  Africa Safari Maasai Boma

  Perfectly positioned, between Serengeti, Lake Natron and the Ngorongoro Crater you will find Africa Safari Maasai Boma. In just a 10 minutes-drive you will find […]
  Mid

Reistijden & Afstanden

 • Rit van Arusha naar Lake Manyara nationaal park duurt ongeveer 2,5 uur
 • Rit van Ngorongoro naar Lake Manyara duurt ongeveer 1 uur
 • Rit van Serengeti naar Lake Manyara duurt ongeveer 3,5 uur
 • Rit van Tarangire naar Lake Manyara duurt ongeveer 1 uur
 • Rit van Moshi naar Lake Manyara NP duurt ongever 3,5-4,5 uur, afhankelijk van het verkeer

Houd er rekening mee dat er alleen in de parken mag worden gereden tussen 6 uur ’s avonds en 6 uur ’s morgens.

Safari's naar Lake Manyara Nationaal Park

Doe wat inspiratie op en stel jouw eigen Tanzania reis samen!

Ontdek meer Tanzania!