Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

ENDUIMET WILDLIFE MANAGEMENT AREA (WMA) IN TANZANIA

ENDUIMET WILDLIFE MANAGEMENT AREA (WMA) IN TANZANIA

Enduimet: een verborgen safari juweeltje

Het Enduimet Wildlife Management Area (WMA). Een juweeltje in het meest noordelijke deel van Tanzania. Enduimet heeft nauwelijks toeristen in vergelijking met de andere Nationale Parken van Tanzania, maar heeft veel wild en een prachtig uitzicht op de Kilimanjaro! Iedereen kent Serengeti en Ngorongoro natuurlijk en deze zijn zeker een bezoek waard, maar als je Tanzania wilt verkennen en een meer avontuurlijke ervaring wilt hebben…, en plaatsen wilt bezoeken waar minder toeristen zijn geweest, dan is het ‘Enduimet Wildlife Management Area’ het juiste park voor jou!

Wat te doen in Enduimet Wildlife Management Area Tanzania?

Enduimet Wildlife Management Area Walking SafariWandelsafari

Enduimet Wildlife Management Area is geweldig om te bezoeken, niet alleen omdat het een stuk goedkoper is dan de meeste nationale parken, maar ook omdat je hier een avontuurlijke wandelsafari kunt doen! Naar onze mening is dit een van de meest spannende manieren om een Nationaal Park in Tanzania te verkennen. De ‘populairste’ wandelsafari waar iedereen naartoe gaat is momenteel in Arusha, maar een wandelsafari in het Enduimet Wildlife Management Gebied is veel spannender! Je verkent het reservaat te voet met je eigen ranger. Je komt dicht bij de dieren en de ranger vertelt je er alles over.

Enduimet Wildlife Management Safari

Auto / 4×4 safari

Net als elk ander park kan je de Enduimet Wildlife Management Area verkennen met een safariwagen. Echter, in tegenstelling tot de meeste andere parken, kan je het ook met een gewone auto verkennen, zonder een 50/50 kans te lopen dat jouw auto het begeeft natuurlijk. We hebben het al vele malen gedaan!

Enduimet Wildlife Management Area

 

Piki Piki (motorfiets) safari

Enduimet WMA is een van de weinige parken in Tanzania die je op de motor kunt verkennen. Spring achterop bij een lokale Maasai en rijd door de verbazingwekkende en uitgestrekte landschappen van het park. De hobbelige wegen, oog in oog met verbazingwekkende dieren en een briesje wind aan het eind van de dag maken dit tot een van de meest onvergetelijke ervaringen.

Enduimet wildlife management area

Bezoeken een lokale Maasai stam

In het Enduimet Wildlife Management Area liggen vele Maasai dorpen. Omdat dit park meer een ‘off-the-beaten-track’ park is, biedt een bezoek aan een lokaal maasai-dorp hier één van de beste mogelijkheden om een authentieke Maasai-ervaring op te doen, zonder dat er andere toeristen in de buurt zijn. Dat wil je!

enduimet wildlife management area

Bezoek de Keniaans-Tanzaniaanse grens aan de rand van het Enduimet Wildlife Management Area

Omdat Enduimet WMA zo dicht bij Kenia ligt, kun je gemakkelijk een bezoek brengen aan de officiële grens en een klein kijkje nemen in Kenia. De grens wordt gemarkeerd door de betonblokken op de foto hierboven. Jouw gids vertelt je meer over de geschiedenis die zich hier heeft afgespeeld en je kan gewoon heen en weer hoppen tussen Kenia en Tanzania!

Wildlife in Enduimet

Ook al is het Enduimet reservaat niet een van de meest populaire parken in Tanzania, er is een enorme hoeveelheid dieren te zien. Net zoveel als in de andere parken in Tanzania.

Hier is een korte lijst van enkele van de meest bekende dieren, die we de afgelopen jaren (2019-2022) in Enduimet wildlife management area hebben gezien:

 • Olifant (vaak)
 • Buffel (vaak)
 • Giraffe (vaak)
 • Luipaard (een enkele keer, vestig je hoop er niet op)
 • Leeuw
 • Oryx
 • Kleine koedoe
 • Eland
 • Gerenuk
 • Klipspringer
 • Hartebeest
 • Bosbok
 • Wildebeest
 • Hyena
 • Thomson gazelle
 • Grants gazelle
 • Bavianen
 • en vele andere kleine dieren

EVENEMENTEN IN HET ENDUIMET WMA

Enduimet bevat de zogenaamde “Kitenden Corridor”, een olifanten-“snelweg” die de grens tussen Tanzania en Kenia doorkruist. Hier migreren de olifanten, samen met vele andere dieren, op en neer tussen Amboseli Nationaal Park in Kenia en Enduimet Wildlife Management Gebied in Tanzania. Door de ‘Kitenden Corridor’ zijn olifanten vaak te zien. Ook de aanwezigheid van grote katten, elanden en andere wilde dieren is de laatste jaren toegenomen.

Enduimet Wildlife Management Area: Prijzen

In vergelijking met de andere Nationale Parken in Tanzania, is het Enduimet Wildlife Management Area erg goedkoop. Als je een beetje op de hoogte bent van safari’s in Tanzania, dan heb je waarschijnlijk de prijzen al gezien. Het is niet goedkoop. Dat komt vooral door de hoge overheidskosten in de parken. Het Enduimet Wildlife Management Area heeft echter een lagere prijs. Het is nog vrij ‘onontdekt’ en wordt nog niet vaak door toeristen bezocht, dus de prijzen blijven laag… voorlopig.

Dit maakt Enduimet een geweldige aanvulling voor jongere reizigers, ‘off the beaten track’ enthousiastelingen en mensen die meer op een budget zich niet kunnen veroorloven om naar de duurdere parken te gaan, maar toch die unieke safari-ervaring willen hebben. Als je geïnteresseerd bent in een bezoek aan het park. Klik op deze link om een offerte aan te vragen.

Enduimet WMA: Waar kun je overnachten?

Arusha – Aangezien Enduimet vrij dicht bij Arusha ligt, is het de perfecte bestemming om een leuke dagtrip te maken. Als je ’s ochtends vroeg vertrekt, kun je een safari maken en veilig voor het donker terug zijn. In Arusha zijn er veel accommodaties zoals lodges, hostels en hotels in elke prijsklasse. 

Kamperen -Als je zin hebt in iets avontuurlijkers, kun je een verblijf op de plaatselijke camping van Enduimet overwegen. Chui public campsite is de enige officiële camping in het wildbeheergebied en biedt een geweldige privé ervaring, aangezien hier niet vaak bezoekers kamperen. Kamperen op ‘Chui public campsite’, terwijl giraffen, olifanten en andere wilde dieren in de buurt zijn, is zeker een geweldige ervaring!

Maasai lodges – Enduimet ligt in, wat ze in Tanzania de ‘maasai gronden’ noemen. Binnen deze gebieden zijn verschillende Maasai lodges zoals Olpopongi cultural village of de luxere Amini life Maasai lodge om een authentiek cultureel verblijf te hebben. Ook is er de mogelijkheid om in een meer lokaal dorp te verblijven, waar je slaapt op gedroogde koeienhuiden.

Luxe Campings/Lodges – Ook al zijn er weinig lodges in het gebied. Er zijn een paar opties zoals het luxe Shu’Mata kamp – Een semi-permanent kamp, verborgen in de Maasai gebieden en een perfecte off the beaten track bestemming aan de voet van Mt. Kilimanjaro. Sinds 2021 heeft de Enduimet Wildlife Management Area ook zijn eigen lodge, genaamd de WMA lodge, gelegen in het midden van het park op een prachtige heuvel. 

Chui public campsite in Enduimet

Tailor-Made Safari Tanzania

REIS OP MAAT

Vanaf€0

Waar ligt het Enduimet Wildlife Management Area?

Enduimet ligt in het noordelijkste deel van Tanzania. In het zuidoosten grenst het aan het Kilimanjaro Nationaal Park, in het noorden aan de politieke grens tussen Tanzania en Kenia. Aan de westkant grenst het Enduimet wildbeheergebied aan Ngasurai Open Area. Het ligt in de districten ‘Olmolog’ en ‘Tinga Tinga’ in het West Kilimanjaro Basin van het district Longido. Op een heldere dag heb je een prachtig uitzicht op Mount Meru, Mount Longido en de Kilimanjaro.

 • Vanuit Arusha is het ongeveer 2-2,5 uur rijden.
 • Vanuit Moshi is het ongeveer 2-2,5 uur rijden.

Foto's van Enduimet Wildlife management Area

Al zin op op safari naar Enduimet WMA te gaan?

Ontdek enkele van onze prachtige voorbeeldreizen

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag een offerte aan van één van onze voorbeeldreizen of informeer naar een reis op maat! Wij nemen binnen 24 uur contact met je op.