Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login
Aanvraagprocedure voor..

Online Visa Tanzania (Evisa)

Sinds 2018 is het mogelijk om een online visum aan te vragen voor een reis naar Tanzania. Je hoeft geen dagen meer door te brengen op de ambassade of uren in de rij te wachten bij aankomst, om je visum te krijgen.

We hebben het online visum Tanzania getest en in deze blog krijg je een uitgebreide uitleg over het aanvragen van het visum, inclusief de voor én nadelen.

Online visa tanzania passport

Waar vraag ik het online visum voor Tanzania aan?

Het aanvragen van het eVisa is (gelukkig) niet al te moeilijk. Om je aanvraag te starten, moet je deze website bezoeken (klik hier).

Zorg ervoor dat je op DEZE website de aanvraag indient, want dit is de officiële website van de overheid. Het kan zijn dat je op andere websites een aanvraag kunt indienen, die extra service bieden, maar ook voor een extra prijs. We hebben gemerkt dat sommige andere websites je proberen bang te maken door te zeggen dat de officiële website niet goed werkt of een trage service heeft, maar uit onze ervaring blijkt dat deze website prima werkt en dat het aanvraagproces (meestal) zeer snel verloopt.

Wat heb je nodig?

Om het online visum voor Tanzania aan te vragen, moet je de nodige gegevens invullen en een scan (of goede foto) van uw paspoort hebben. De overheid zegt het volgende over de aanvraag: ‘De aanvrager moet ervoor zorgen dat zijn/haar paspoort een geldigheid heeft van ten minste zes maanden en ten minste één ongebruikte visumpagina tijdens het maken van de aanvraag. Van de aanvrager wordt verwacht dat hij/zij een aanvraag indient voor de juiste visum categorie. Indien de aanvrager niet zeker is over het type visum dat hij nodig heeft, wordt die aangeraden advies in te winnen via de e-mail info@visatanzania.go.tz. De meeste landen komen in aanmerking voor een online visum. Aanvragers moeten de lijst van landen (op onze website) die onder het verwijzing visum vallen van tijd tot tijd bekijken, aangezien er wijzigingen kunnen zijn.’

Nadat je er zeker van bent dat je een geldig paspoort hebt, dat je het juiste eVisa hebt aangevraagd en dat je land in aanmerking komt voor een online visum, kun je de aanvraag voor je online visum Tanzania indienen. Dat is het! Je hoeft niet meer naar de ambassade te gaan en een X-aantal dagen zonder paspoort te zitten. Dit is erg handig voor reizigers die vaak onderweg zijn (zoals wij) en hun paspoort niet te lang kunnen missen. Vergeet niet dat je ook een bijgewerkt internationaal vaccinatiecertificaat of vaccinatiekaart met gele koorts stempel nodig hebt om het land binnen te komen. Vraag uw arts om advies hierover.

Klaar! Wat nu?

Binnen een paar dagen krijg je een e-mail en ontvang jij jouw online visum. Zorg dat je dit print en ook op je telefoon hebt gedownload als back-up, voor het geval er iets gebeurt… Wij adviseren ook om een back-up foto van uw paspoort op uw telefoon te hebben. 

Dit papier is het bewijs van jouw aanvraag voor het online visum Tanzania en moet je meenemen op jouw reis. Zorg ervoor dat je dit document print. 

Indien je nog geen bericht hebt gehad en graag wilt weten hoe de aanvraag er voor staat,, kun je op de website door middel van het invullen van je ‘Application ID’ en je e-mailadres de status van je aanvraag bekijken (wel zo handig).

Bij aankomst in Tanzania kunt je nu de lange, vermoeiende VOA rij overslaan en direct naar de paspoortcontrole/registratie gaan met jouw online visum Tanzania en daar je stempel ontvangen.

Wanneer moet ik het Online Visa Tanzania aanvragen?

Op de officiële website staat dat het tot 10 dagen duurt voor het visum is verwerkt. Uit onze ervaringen blijkt dat het proces om jouw online visum Tanzania te ontvangen meestal sneller verloopt. Wij kregen ons visum binnen 3 dagen. Alleen wij reizen meestal buiten het hoogseizoen. In het hoogseizoen kan het nog wel eens wat langer duren, omdat dan veel mensen tegelijk een visum aanvragen.

Om het zekere voor het onzekere te nemen, is het het beste om het visum MINSTENS twee weken voor aanvang van vertrek aan te vragen. Op die manier zal je visum op tijd zijn. Het beste zou zijn om een maand van tevoren een aanvraag in te dienen, omdat de immigratiedienst soms de aanvraag voor je online visum kan afwijzen (als je bijvoorbeeld een verkeerde aanvraag hebt ingediend door een spelfout). Om onnodige hoofdpijn te voorkomen, is het aan te raden om  jouw aanvraag altijd goed controleren.

Wat kost een Online Visum Tanzania?

De kosten van het online visum Tanzania zijn dezelfde als voor elk ander visum voor Tanzania. Voor de meeste landen kost dit 50 USD, behalve voor Amerika, dat kost 100 USD. Het visum is 3 maanden geldig. Het is een toeristenvisum, dus je mag op geen enkele manier werken. Let op dat vrijwilligerswerk ook als werk wordt beschouwd.

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag ons om een offerte voor een van onze voorbeeldreizen of voor een reisvoorstel op maat. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer inspiratie nodig voor jouw Tanzania avontuur?

Ontdek enkele van onze prachtige voorbeeldreizen