Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Arusha Nationaal Park, Tanzania

Slechts op een kort ritje vanuit het hart van Arusha (stad), ligt het nationale park met dezelfde naam. Arusha Nationaal Park is het meest toegankelijke nationale park van het Noordelijk circuit in Tanzania. Tevens het het de perfecte bestemming voor een dagtripje of als eerste en/of laatste stop van een langere safari. Met een afmeting van 552km2 is Arusha Nationaal Park een relatief klein park waar een hoop te zien is!

Arusha Nationaal Park is verdeeld in drie districten: Momella Lakes, Mount Meru en de Ngurdoto Krater. Afhankelijk van de tijd van het jaar kun je duizenden flamingo’s spotten bij de Momella Lakes. Deze flamingo’s migreren tussen Lake Manyara en hier. 

Gelegen binnen deze districten, bevinden zich een grote variatie aan landschappen in Arusha NP. Van wijdt gestrekte savannes tot acacia-bossen, tropisch regenwoud en een alpiene klimaat op de hoger gelegen delen van Mt. Meru.

Met een grote diversiteit aan wilde dieren zoals: olifanten, nijlpaarden, buffalo’s, zebra’s en zo nu en dan een passerende gnoe, maakt Arusha Nationaal Park het perfecte park om eens flink je benen te strekken. Zo is Arusha NP een van de weinige parken waar je een échte wandelsafari kunt doen en zelf kunt kanoën op een van de meren!

Ook is het nationale park de thuishaven van ’s werelds grootste populatie aan giraffe, wat het een top-locatie maakt voor fans van deze indrukwekkende, langnekkige dieren. 

 

 

Arusha Nationaal Park Hoogtepunten

Arusha Nationaal Park ligt het dichtste bij Arusha (stad). Het nationale park is een populaire bestemming voor dagtripjes vanuit Arusha (stad) of voor langere safari’s in het noordelijke circuit. 

Arusha is niet alleen interessant voor safari-enthousiastelingen, maar ook voor klimmers! Het park ligt namelijk aan de voet van Mt. Kilimanjaro’s kleine broertje; Mt. Meru. 

Omdat het park zo dicht bij Arusha stad ligt, komen grote roofdieren hier weinig voor. Dit biedt echter een hoop mogelijkheden voor andere dieren om hier te kunnen gedijen. Hieronder lees je enkele waarom Arusha NP een plekje verdient op jouw ’top 5 nationale parken’ bucketlist!

Wandelsafari en de Colobus aap.

Doordat er weinig grote roofdieren (zoals leeuwen) in het park voorkomen, is Arusha Nationaal Park een uitstekende plek voor een spannende wandelsafari met een ranger. 

Wandel zij aan zij met de wilde dieren van Tanzania. Een werkelijk waar ‘onvergetelijke ervaring’. Ontdek de verwilderde bossen, meren en watervallen van het park, te voet! Allemaal aan de voet van de indrukwekkende Mt. Meru. Een wandelsafari biedt een ongelofelijke kans om oog in oog te komen staan met wilde dieren. Zo zie je pas écht hoe lang die giraffe eigenlijk is. Ook de bedreigde Colobus aap die hier vrij rondslingert tussen de bomen is een van de hoogtepunten tijdens een activiteit in het nationale park.

Mt Meru

Mount Meru is een actieve, maar momenteel slapende vulkaan en vormt het hart van Arusha Nationaal Park. De berg staat bekend om zijn gigantisch hoge kliffen en prachtige groene bossen aan de voet van de berg. 

Mt. Meru is de op één na hoogste berg in Tanzania. Hij mag misschien wel niet zo hoog zijn als zijn grote broer, maar de berg is een échte uitdaging voor de klimmer. Het beklimmen van deze berg vergt meer klimvaardigheden en is daarom ook een echte challenge. De berg wordt ook bij lange na niet zoveel beklommen als zijn grote broer, wat de ervaring een stuk unieker maakt. Het kan zelfs zo zijn dat je helemaal niemand tegenkomt op de berg!

De beklimming kan worden gedaan in 3 of 4 dagen. 

Customize your Safari

Plan mijn safari

1

1. Vraag een reis aan

2

2. Bel met ons over jouw Tanzania avontuur

3

3. Co-creëer jouw droomsafari

4

4. Inpakken maar! Safari Njema!

Arusha Nationaal Park: Beste tijd om te gaan

De beste tijd om Arusha Nationaal Park te bezoeken hangt erg af van welke dieren je graag zou willen zien. Het park staat bekend als een geweldige plaats om een grote variëteit aan vogels te spotten, waarvoor november t/m december en maart t/m mei een uitstekende periode is. Deze periode wordt gezien als het ‘natte seizoen’ en is ook de tijd dat de migrerende vogels, zoals de flamingo’s in het park verblijven. 

Echter, als je graag zoogdieren wilt spotten, kun je beter in het droge seizoen komen (juni t/m oktober). Gedurende deze periode is er veel minder begroeiing, waardoor je gemakkelijker dieren kunt spotten, dan in de normaal gesproken dichtbegroeide bossen. Omdat water een een stuk schaarser is, bestaat er een grote kans om wilde dieren te kunnen spotten bij een van de vers-waterbronnen. 

De overige maanden die bij de droge periode horen, zijn januari en februari. Deze maanden worden doorgaans gezien als de beste periode om Mt. Meru te beklimmen. 

 

Wilde dieren in Arusha Nationaal Park

Een kort overzicht van de ‘most wanted’ dieren in Tarangire Nationaal Park én de kans om ze te kunnen spotten. Sommige dieren komen enkel voor in bepaalde nationale parken of leven slechts in bepaalde gebieden. Laat ons daarom van te voren weten welke dieren je wilt zien, zodat wij die kans zo groot mogelijk kunnen maken!

De percentages zijn een schatting op basis van onze persoonlijke ervaringen. Sommige dieren zien we bij elk bezoek, maar het is natuurlijk geen dierentuin, dus je weet het nooit 100% zeker!

Al zin om op safari te gaan?

Lion0%
Elephant10%
Leopardhard to spot
Rhinoonly in certain areas
Zebra95%
Buffalo85%
Hippo40%
Wildebeest95%
Crocodileonly northern Serengeti
Giraffe95%
Hyena10%
Wild Dogvery rare
Cheetah5%

Klimaat & Seizoenen

Arusha Nationaal Park heeft een aangenaam, gemiddeld klimaat met frisse ochtenden en avonden, maar warme temperaturen gedurende de dag. Omdat het park aan de voet van Mt. Meru ligt, heeft de berg een grote invloed op de weersomstandigheden in het park. Hierdoor is het weer soms lastig te voorspellen en is de kans op regen aan de voet van de berg hoger, dan in de omliggende gebieden. 

Hierdoor kan de temperatuur vrij uiteenlopen, waardoor we altijd adviseren om een warme trui mee te nemen voor de vroege ochtenden. Soms daalt de temperatuur ’s nachts namelijk tot 10°C. De temperaturen overdag zijn gemiddelde rond de 20°C, afhankelijk van de tijd van het jaar en de hoogte van het gebied. 

Activiteiten in Arusha Nationaal Park

Arusha Nationaal Park biedt veel meer dan ‘alleen’ wilde dieren spotten. Er zijn nogal wat geweldige activiteiten die je kunt doen tijdens je safari.

Bijvoorbeeld:

Bekijk voor meer info de activiteiten hiernaast, of neem contact met ons op.

 • Lake Duluti Dag Excursie – Hiken & kanoën – Arusha

  Pak een kano en trek je wandelschoenen aan, want we gaan de omgeving verkennen van het mysterieuze Lake Duluti; een oude krater, welke nu een meer is en waarvan wordt gezegd dat hij meer dan 700 meter diep is!
 • Wandelsafari in Arusha Nationaal Park (Dagexcursie)

  Wandel temidden van de wilde dieren van Tanzania in Arusha National Park, onder begeleiding van een professionele ranger. Arusha National Park is beroemd om zijn groene omgeving, meren, unieke bezienswaardigheden en de zwart-witte colubus-aap.
 • Breng een dag door met de Maasai stam

  Breng een dag door te midden van een van de meest kleurrijke en bekende stammen in heel Oost-Afrika; de Maasai. Neem deel aan hun dagelijks leven en help mee met taken als het melken van koeien in een van de nederzettingen, het verzamelen van brandhout, het repareren van lokale Maasai huizen of maak een natuurwandeling […]

Arusha Nationaal Park: Waar te overnachten?

Arusha Accommodatie

Bekijk enkele van onze favoriete accommodaties in of vlakbij Arusha Nationaal Park. De meeste mensen kiezen ervoor om vlakbij het nationale park te overnachten, omdat er een grote variatie aan overnachtingsmogelijkheden in verschillende prijsklassen beschikbaar is. Wil je echter in het park zelf overnachten, dan zijn er ook een paar prachtige accommodaties!

Wij testen al onze accommodaties zelf, zodat we zeker weten de best mogelijke ervaring kunnen geven. We kijken bijvoorbeeld naar het uitzicht vanuit de lodge, de omliggende natuur,  faciliteiten, bereikbaarheid en natuurlijk de wildlife-ervaring!

  Simba Farm Lodge (West-Kilimanjaro)

  Simba Farm Lodge is an active farm consisting of 7000 hectares of land located west of Mount Kilimanjaro in Tanzania. The farm's hills offer spectacular […]
  Mid

  Africa Safari Lake Manyara

  In between the Ngorongoro Crater and Lake Manyara is where you will find the luxury accommodation "Africa Safari Lake Manyara". Scattered over a large area […]
  Lux

  Fish Eagle Point

  In north-east Tanzania, near the border with Kenya and 48 km from the town named Tanga lies Fish Eagle Point. This particular lodge is known […]
  Mid

  Honeyguide Camp Tarangire

  In the calm north of Tarangire National Park you will find Honeyguide Camp: a luxurious tented safari camp. Tarangire National Park is known for its […]
  Mid

  Casa Beach Hotel Zanzibar

  In the heart of Jambiani, on Zanzibar in Tanzania, lies the wonderful Casa Beach Hotel. Ideally located, within easy reach of the small village, yet […]
  Mid

  Chanya Lodge

  In East Africa, only 6 km away from the town of Moshi in Tanzania, you will find Chanya lodge. In Kiswahili, "Chanya" means positive. Which […]
  Mid

  Qambani Zanzibar

  Located on the tip of the Michamvi peninsula, on the east coast of Zanzibar Tanzania, you will find the magnificent hideaway Qambani Zanzibar. Qambani has […]
  Luxe

  Nur Beach Hotel Zanzibar

  Right on the vast pearly white sand beach of Jambiani you will find Nur Beach Resort; on the south-east coast on Zanzibar Island in Tanzania. […]
  Lux

  Belvedere Zanzibar

  Belvedere resort, a lovely lodge on the south-east coast of the island Zanzibar. Offering no less than 6 bungalows and 6 double rooms at your […]
  Lux

  Africa Safari Maasai Boma

  Perfectly positioned, between Serengeti, Lake Natron and the Ngorongoro Crater you will find Africa Safari Maasai Boma. In just a 10 minutes-drive you will find […]
  Mid

Reistijden en Afstanden

 • Rijden van Arusha naar Arusha Nationaal Park duurt ongeveer 30 minuten.
 • Rijden van Ngorongoro naar Arusha Nationaal Park duurt ongeveer 3,5 uur.
 • Rijden van Serengeti naar Arusha Nationaal Park duurt ongeveer 5 uur. 
 • Rijden van Lake Manyara naar Arusha Nationaal Park duurt ongeveer 3 uur.
 • Rijden van Tarangire naar Arusha Nationaal Park duurt ongeveer 2,5 uur. 
 • Rijden van Moshi naar Arusha NP duurt ongeveer 1-1,5 uur, afhankelijk van het verkeer. 

Houd er rekening mee dat er in de parken alleen gereden mag worden tussen 6 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds.

SAFARI'S NAAR Arusha NP

Doe wat inspiratie op en stel jouw eigen Tanzania reis samen!

Ontdek meer Tanzania!