Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Tarangire Nationaal Park, Tanzania

Tarangire Nationaal Park is een van de meest befaamde nationale  parken van het noordelijke circuit in Tanzania. Het is beroemd om zijn grote kuddes enorme olifanten en reusachtige, eeuwenoude Baobab bomen. Om precies te zijn, kun je enkele van ‘s werelds grootste olifanten aantreffen in Tarangire. 

Tarangire Nationaal Park wordt vaak bezocht in combinatie met Serengeti of Ngorongoro. In tegenstelling tot deze laatst genoemde parken ligt Tarangire redelijk dichtbij Arusha en is ook het enige nationale park in de omgeving waar je een grote verscheidenheid aan dieren kan spotten, waaronder vele roofdieren. Hierdoor is Tarangire ook een ideaal park voor een dagexcursie. 

Tarangire is een tamelijk groot nationaal park en beslaat een gebied van ongeveer 2850 vierkante kilometer (1,100 vierkante mijl). Tarangire Nationaal Park ontleent zijn naam aan de lange rivier die het park in het midden doorkruist: de Tarangire rivier. De rivier is de voornaamste bron van water voor de dieren in het park en is een van de redenen dat het park zo’n gevarieerd ecosysteem heeft.

Tarangire National Park Hoogtepunten

Tarangire is een geweldig nationaal park om wildlife te ontdekken, maar ook een van de mooiste vogelbestemmingen van Tanzania met meer dan 500 geregistreerde soorten.

In het park kun je een groot aantal gnoes en zebra’s tegenkomen, evenals giraffen, buffels, Thomsons gazelle, grote en kleine koedoes, elanden, luipaarden en jachtluipaarden. Het is ook het enige park in Tanzania waar de oryx (spiesbok) en gerenoek (girafgazelle) regelmatig worden waargenomen.

Tarangire is verrassend groot, waardoor de bezoekers rustig de kans krijgen om het park te verkennen, zonder gestoord te worden. Het is dan ook mogelijk om langer dan 1 dag op gamedrive te gaan, zonder dat dezelfde route gebruikt wordt.

Olifanten en Baobab bomen

Tarangire Nationaal Park wordt gekenmerkt door gigantische eeuwenoude baobab bomen en grote kuddes enorme olifanten. Het park is de thuisbasis van ongeveer 2500 olifanten. De kans is groot dat je grote olifantenfamilies ziet samenkomen aan de rivieroevers om hun dorst te lessen of een bad te nemen.

Vanwege de overvloed aan voedsel en andere omgevingsfactoren worden de olifanten in Tarangire hier groter dan in de omliggen parken, waardoor hier ‘s werelds grootste olifanten voorkomen!

De Baobab bomen in het nationale park zijn ook heel interessant. Tarangire Nationaal Park staat vol met baobab bomen die honderden jaren oud zijn, sommige zijn zelfs meer dan duizend jaar oud!

Customize your Safari

Plan mijn Safari

1

1. Vraag een reis aan

2

2. Bel met ons over jouw Tanzania avontuur

3

3. Co-creëer jouw droomsafari

4

4. Inpakken maar! Safari Njema!

Tarangire Nationaal Park: Beste tijd om te gaan

Tarangire Nationaal Park kan het hele jaar door worden bezocht voor safari’s, maar om veel dieren te kunnen spotten is de ene periode wél beter dan de andere. 

Het beste seizoen om wildlife in Tarangire te zien, is gewoonlijk van juni tot en met oktober (droge seizoen). Grote kuddes dieren trekken naar het park vanuit de omgevende gebieden omdat er overvloedig water aanwezig is dat stroomt in de Tarangire rivier. Gedurende het droge seizoen tref je ook de meeste olifanten aan waar het park zo beroemd om is.

Gedurende de natte seizoenen (november-december en maart-mei) is het moeilijker om de dieren te spotten, omdat er veel dan veel groene dichte begroeiing is in het park. Veel van de wilde dieren, met name de olifanten, verspreiden zich, op zoek naar vaste en drogere grond.

Wilde dieren van Tarangire Nationaal Park

Een kort overzicht van de ‘most wanted’ dieren in Tarangire Nationaal Park én de kans om ze te kunnen spotten. Sommige dieren komen enkel voor in bepaalde nationale parken of leven slechts in bepaalde gebieden. Laat ons daarom van te voren weten welke dieren je wilt zien, zodat wij die kans zo groot mogelijk kunnen maken!

De percentages zijn een schatting op basis van onze persoonlijke ervaringen. Sommige dieren zien we bij elk bezoek, maar het is natuurlijk geen dierentuin, dus je weet het nooit 100% zeker!

Al zin om op safari te gaan?

Lion50%
Elephant95%
Leopardhard to spot
Rhino0%
Zebra95%
Buffalo85%
Hippo40%
Wildebeest95%
Crocodile0%
Giraffe95%
Hyena25%
Wild Dogvery rare
Cheetah10%

Climate & Seasons

Tarangire Nationaal Park heeft een mild klimaat met aangename temperaturen overdag. Niet te heet en niet te koud met een gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag en 15 graden ’s nachts. Neem in ieder geval een trui mee wanneer je deelneemt aan een vroege safari, omdat het dan een beetje fris kan zijn.

Het natte seizoen is verdeeld in ‘lange regenbuien’ en ‘korte regenbuien’. De periode met lange regenbuien is het heftigste regenseizoen (maart-mei). De periode met de korte regenbuien valt in november en december.

Gedurende het regenseizoen regent het over het algemeen ’s middags. Het regent zelden een hele dag. Gedurende de periode met lange regenbuien loop je meer risico op modderige en overstroomde wegen. Dit wordt meestal beschouwd als de minst favoriete periode om het Tarangire park te bezoeken. De periode met korte regenbuien is vaak prima om het park te bezoeken.

Activiteiten in Tarangire Nationaal Park

Serengeti biedt veel meer dan ‘alleen’ wilde dieren spotten. Er zijn nogal wat geweldige activiteiten die je kunt doen tijdens je safari.

Bijvoorbeeld:

 • Canopy Walk (boomtoppen wandeling)
 • Culturele tour door het dorpje Mto wa Mbu
 • Mountainbike tours
 • Kanoën op Lake Manyara
 • Een bezoek brengen aan de Maasai stam
 • Nacht gamedrive
 • Tanzaniaanse kookkunsten leren van de lokale mamma’s

Bekijk voor meer info de activiteiten hiernaast, of neem contact met ons op.

 • Mto wa Mbu cultuur excursie

  Tijdens deze (halve) dagexcursie duiken we dieper in de cultuur van Tanzania en verkennen we de groene, vruchtbare streek van het stadje Mto wa Mbu (probeer dat maar eens uit te spreken). Mto wa Mbu ligt aan de rand van het nationale park Lake Manyara en is beroemd om zijn rode bananen, welke jij de […]
 • Breng een dag door met de Maasai stam

  Breng een dag door te midden van een van de meest kleurrijke en bekende stammen in heel Oost-Afrika; de Maasai. Neem deel aan hun dagelijks leven en help mee met taken als het melken van koeien in een van de nederzettingen, het verzamelen van brandhout, het repareren van lokale Maasai huizen of maak een natuurwandeling […]
 • Safari Tarangire Nationaal Park (Dagexcursie)

  Tarangire National Park staat bekend om zijn vele olifanten en enorme, eeuwenoude baobabbomen. Je zult er zeker veel zien, samen met vele andere dieren die hier leven.
 • Canopy Wandeling Lake Manyara

  De Manyara canopy walk is de eerste en langste boomtoppenloop in Tanzania. Hij is 370 meter lang en bereikt een hoogte van 18 meter boven de grond. Wandel tussen de boomtoppen en ervaar de ongerepte natuur van het bos en zijn wilde dieren vanuit een uniek perspectief.

Tarangire Nationaal Park: Waar te overnachten?

Tarangire Accommodatie

Bekijk enkele van onze favoriete accommodaties in of vlakbij Tarangire Nationaal Park. Je kunt verblijven in het park zelf of in het authentieke stadje Mto wa Mbu voor wanneer je onderweg bent naar Serengeti Nationaal Park. De accommodaties variëren van Budget tot Luxe. Met een tentje kamperen kan natuurlijk ook!

Wij testen al onze accommodaties zelf, zodat we zeker weten de best mogelijke ervaring kunnen geven. We kijken bijvoorbeeld naar het uitzicht vanuit de lodge, de omliggende natuur,  faciliteiten, bereikbaarheid en natuurlijk de wildlife-ervaring!

  Simba Farm Lodge (West-Kilimanjaro)

  Simba Farm Lodge is an active farm consisting of 7000 hectares of land located west of Mount Kilimanjaro in Tanzania. The farm's hills offer spectacular […]
  Mid

  Africa Safari Lake Manyara

  In between the Ngorongoro Crater and Lake Manyara is where you will find the luxury accommodation "Africa Safari Lake Manyara". Scattered over a large area […]
  Lux

  Fish Eagle Point

  In north-east Tanzania, near the border with Kenya and 48 km from the town named Tanga lies Fish Eagle Point. This particular lodge is known […]
  Mid

  Honeyguide Camp Tarangire

  In the calm north of Tarangire National Park you will find Honeyguide Camp: a luxurious tented safari camp. Tarangire National Park is known for its […]
  Mid

  Casa Beach Hotel Zanzibar

  In the heart of Jambiani, on Zanzibar in Tanzania, lies the wonderful Casa Beach Hotel. Ideally located, within easy reach of the small village, yet […]
  Mid

  Chanya Lodge

  In East Africa, only 6 km away from the town of Moshi in Tanzania, you will find Chanya lodge. In Kiswahili, "Chanya" means positive. Which […]
  Mid

  Qambani Zanzibar

  Located on the tip of the Michamvi peninsula, on the east coast of Zanzibar Tanzania, you will find the magnificent hideaway Qambani Zanzibar. Qambani has […]
  Luxe

  Nur Beach Hotel Zanzibar

  Right on the vast pearly white sand beach of Jambiani you will find Nur Beach Resort; on the south-east coast on Zanzibar Island in Tanzania. […]
  Lux

  Belvedere Zanzibar

  Belvedere resort, a lovely lodge on the south-east coast of the island Zanzibar. Offering no less than 6 bungalows and 6 double rooms at your […]
  Lux

  Africa Safari Maasai Boma

  Perfectly positioned, between Serengeti, Lake Natron and the Ngorongoro Crater you will find Africa Safari Maasai Boma. In just a 10 minutes-drive you will find […]
  Mid

Reistijden & Afstanden

 • Rijden van Arusha NP naar Tarangire NP duurt ongeveer 2 uur
 • Rijden van Ngorongoro naar Tarangire duurt ongeveer 1,5 uur
 • Rijden van Serengeti naar Tarangire duurt ongeveer 4 uur
 • Rijden van Lake Manyara naar Tarangire duurt ongeveer 1 uur
 • Rijden van Moshi naar Tarangire NP duurt tussen de 3-4 uur, afhankelijk van de verkeerssituatie

Houd er rekening mee dat er in de parken alleen gereden mag worden tussen 6 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds.

Safari's naar Tarangire National Park

Doe wat inspiratie op en stel jouw eigen Tanzania reis samen!

Ontdek meer Tanzania!