Tarangire Nationaal Park, Tanzania

Tarangire Nationaal Park is een van de meest befaamde nationale  parken van het noordelijke circuit in Tanzania. Het is beroemd om zijn grote kuddes enorme olifanten en reusachtige, eeuwenoude Baobab bomen. Om precies te zijn, kun je enkele van ‘s werelds grootste olifanten aantreffen in Tarangire. 

Tarangire nationaal park wordt vaak bezocht in combinatie met Serengeti of Ngorongoro. In tegenstelling tot deze laatst genoemde parken ligt Tarangire redelijk dichtbij Arusha en is ook het enige nationale park in de omgeving waar je een grote verscheidenheid aan dieren kan spotten, waaronder vele roofdieren. Hierdoor is Tarangire ook een ideaal park voor een dagexcursie. 

Tarangire is een tamelijk groot nationaal park en beslaat een gebied van ongeveer 2850 vierkante kilometer (1,100 vierkante mijl). Tarangire nationaal park ontleent zijn naam aan de lange rivier die het park in het midden doorkruist; de Tarangire rivier. De rivier is de voornaamste bron van water voor de dieren in het park en is een van de redenen dat het park zo’n gevarieerd ecosysteem heeft.

Tarangire National Park Hoogtepunten

Tarangire is een geweldig nationaal park om wildlife te ontdekken, maar ook een van de mooiste vogelbestemmingen van Tanzania met meer dan 500 geregistreerde soorten.

In het park kun je een groot aantal gnoes en zebra’s tegenkomen, evenals giraffen, buffels, Thomsons gazelle, grote en kleine koedoes, elanden, luipaarden en jachtluipaarden. Het is ook het enige park in Tanzania waar de oryx (spiesbok) en gerenoek (girafgazelle) regelmatig worden waargenomen.

Tarangire is verrassend groot, waardoor de bezoekers rustig de kans krijgen om het park te verkennen, zonder gestoord te worden. Het is dan ook mogelijk om langer dan 1 dag op gamedrive te gaan, zonder dat dezelfde route gebruikt wordt.

Olifanten en Baobab bomen

Tarangire nationaal park wordt gekenmerkt door gigantische eeuwenoude baobab bomen en grote kuddes enorme olifanten. Het park is de thuisbasis zijn van ongeveer 2500 olifanten. De kans is groot dat je grote olifantenfamilies ziet samenkomen aan de rivieroevers om hun dorst te lessen of een bad te nemen.

Vanwege de overvloed aan voedsel en andere omgevingsfactoren worden de olifanten in Tarangire hier groter dan in de omliggen parken, waardoor hier ‘s werelds grootste olifanten voorkomen.

De Baobab bomen in het nationale park zijn ook heel interessant. Tarangire nationaal park staat vol met baobab die honderden jaren oud zijn, sommige zijn zelfs meer dan duizend jaar oud!

 

 

Customize your Safari

Plan mijn Safari

1

1. Vraag een reis aan

2

2. Bel met ons over jouw Tanzania avontuur

3

3. Co-creëer jouw droomsafari

4

4. Inpakken maar! Safari Njema!

Tarangire Nationaal Park: Beste tijd om te gaan

Tarangire nationaal park kan het hele jaar door bezocht worden voor safari’s, maar om veel dieren te kunnen spotten is de ene periode wél beter dan de andere. 

Het beste seizoen om wildlife te zien in Tarangire is gewoonlijk van juni tot en met oktober (droge seizoen). Grote kuddes dieren trekken naar het park vanuit de omgevende gebieden omdat er overvloedig water aanwezig is dat stroomt in de Tarangire rivier. Gedurende het droge seizoen tref je ook de meeste olifanten aan waar het park zo beroemd om is.

Gedurende de natte seizoenen (november/december en maart tot en met mei) is het moeilijker om de dieren te spotten, omdat er veel dan veel groene dichte begroeiing is in het park. Veel van de wilde dieren, met name de olifanten, verspreiden zich, op zoek naar vastere drogere grond.

Wilde dieren van Tarangire Nationaal Park

Een kort overzicht van de ‘most wanted’ dieren in Tarangire nationaal park én de kans om ze te kunnen spotten. Sommige dieren komen enkel voor in bepaalde nationale parken of leven slechts in bepaalde gebieden. Laat ons daarom van te voren weten welke dieren je wilt zien, zodat wij die kans zo groot mogelijk kunnen maken!

De percentages zijn een schatting op basis van onze persoonlijke ervaringen. Sommige dieren zien we bij elk bezoek, maar het is natuurlijk geen dierentuin, dus je weet het nooit 100% zeker!

Al zin om op safari te gaan?

Lion50%
Elephant95%
Leopardhard to spot
Rhino0%
Zebra95%
Buffalo85%
Hippo40%
Wildebeest95%
Crocodile0%
Giraffe95%
Hyena25%
Wild Dogvery rare
Cheetah10%

Climate & Seasons

Tarangire nationaal park heeft een mild klimaat met aangename temperaturen overdag. Niet te heet en niet te koud met een gemiddelde temperatuur van 24 graden overdag en 15 graden ’s nachts. Neem in ieder geval een trui mee wanneer je deelneemt aan een vroege safari, omdat het dan een beetje fris kan zijn.

Het natte seizoen is verdeeld in “lange regenbuien” en ” korte regenbuien”. De periode met lange regenbuien is het heftigste regenseizoen (maart t/m mei). De periode met de korte regenbuien valt in november/december.

Gedurende het regenseizoen regent het over het algemeen ’s middags. Het regent zelden een hele dag. Gedurende de periode met lange regenbuien loop je meer risico op modderige en overstroomde wegen. Dit wordt meestal beschouwd als de minst favoriete periode om het Tarangire park te bezoeken. De periode met korte regenbuien is vaak prima om het park te bezoeken.

Activiteiten in Tarangire Nationaal Park

Serengeti biedt veel meer dan “alleen” wilde dieren spotten. Er zijn nogal wat geweldige activiteiten die je kunt doen tijdens je safari.

Bijvoorbeeld:

 • Canopy Walk (boomtoppen wandeling)
 • Culturele tour door het dorpje Mto wa Mbu
 • Mountainbike tours
 • Kanoën op Lake Manyara
 • Een bezoek brengen aan de Maasai stam
 • Nacht gamedrive
 • Tanzaniaanse kookkunsten leren van de lokale mamma’s

Bekijk voor meer info de activiteiten hiernaast, of neem contact met ons op.

Tarangire Nationaal Park: Waar te overnachten?

Tarangire Accommodatie

Bekijk enkele van onze favoriete accommodaties in of vlakbij Tarangire Nationaal Park. Je kunt verblijven in het park zelf of in het authentieke stadje Mto wa Mbu voor wanneer je onderweg bent naar Serengeti nationaal park. De accommodatie variëren van Budget tot Luxe. Met een tentje kamperen kan natuurlijk ook!

Wij testen al onze accommodaties zelf, zodat we zeker weten de best mogelijke ervaring kunnen geven. We kijken bijvoorbeeld naar het uitzicht vanuit de lodge, de omliggende natuur,  faciliteiten, bereikbaarheid en natuurlijk de wildlife-ervaring!

  Sangaiwe Tented Lodge (Tarangire)

  Sangaiwe tented lodge is a stylish, tanzania-style tented lodge, located just at the edge of Tarangire National Park. The lodge lies next to the Sangaiwe gate, ensuring quick entrance in the park and often sightings […]
  Mid

  Tarangire Simba Lodge (Tarangire)

  Tarangire simba lodge is a beautiful tented-style lodge with only 16 tents It is located right on the edge of Tarangire national park and a sure favorite as elephants and other wildlife often visits the […]
  Mid

  Lake Manyara Kilimamoja Lodge

  Lake Manyara Kilimamoja Lodge is situated 10 km from Lake Manyara National Park, Tanzania. This lodge offers 50 Deluxe Rooms and 2 Bedroom Luxury Villas, all with panoramic views of the magnificent surroundings and tastefully […]
  Lux

  Rift Valley Photographic Lodge (Lake Manyara)

  The rift valley photographic lodge is is designed according to the circular motif of a traditional Masai village, offering a real African experience. The main lodge is built around an ancient Baobab tree in true […]
  Mid

Reistijden & Afstanden

 • Rijden van Arusha NP naar Tarangire NP duurt ongeveer 2 uur
 • Rijden van Ngorongoro naar Tarangire duurt ongeveer 1,5 uur
 • Rijden van Serengeti naar Tarangire duurt ongeveer 4 uur
 • Rijden van Lake Manyara naar Tarangire duurt ongeveer 1 uur
 • Rijden van Moshi naar Tarangire NP duurt tussen de 3-4 uur, afhankelijk van de verkeerssituatie

Houd er rekening mee dat er in de parken alleen gereden mag worden tussen 6 uur ’s morgens en 6 uur ’s avonds.

Safari's naar Tarangire National Park

Doe wat inspiratie op en stel jouw eigen Tanzania reis samen!

Ontdek meer Tanzania!