Zanzibar

Zanzibar Tanzania

Dip je tenen in het azuurblauwe water en kom tot rust in Zanzibar's prachtige witte stranden

Zanzibar vakantie

Ontdek de vakantiemogelijkheden in Zanzibar

Zanzibar is dé definitie van een tropisch eiland. Een azuurblauwe oceaan met prachtige, parelwitte stranden en ontelbare palmbomen. Niet te vergeten het zeer rijke oceaanleven, unieke landdieren en verlaten stranden die wachten om ontdekt te worden. 

Zanzibar is de perfecte plek om even tot rust te komen na een intensieve safari op het vaste land van Tanzania, maar ook een geweldige plaats voor ontelbare soorten water-activiteiten én natuurlijk een onvergetelijke strandfeestjes in het noorden van het eiland.

 

honeymoon safari tanzania zanzibar

HONEYMOON SAFARI TANZANIA & ZANZIBAR

From$2,474
15 Days

A once in a lifetime experience | Safari & Zanzibar | Romantic accommodations & unforgettable locations | Maasai experience – Off the beaten track | Serengeti – Ngorongoro Crater – Tarangire – Lake Manyara

0
couples tanzania safari and zanzibar

COUPLE’S ADVENTURE SAFARI & ZANZIBAR

From$2,582
15 Days

Carefully composed to be best suitable for couples | The most scenic views & romantic spots | The great plains of the worldfamous Serengeti! | The Ngorongoro Crater | The elephants and baobabs of Tarangire | Unique Arusha Trips-created activities | Zanzibar – Also great for groups & families!

0
Zanzibar holiday Tanzania

CUSTOMIZE ZANZIBAR SAFARI

From$0

Did you know that all safaris are 100% Tailor-made? That leaves you in full control over your holiday. Each day, you decide your own schedule. Wildlife safari, cultural experience or a romantic honeymoon? It’s all possible! We’ll combine your wishes with our expert knowledge of Tanzania to co-create your dream trip.

0

Zanzibar Activiteiten

Er is ontzettend veel te doen op Zanzibar. Zwem met dolfijnen, ga vissen of verken de onderwaterwereld op een duikexcursie. Liever op het water? Dan zijn er ontelbare watersportactiviteiten als kitesurfen, parasailen, paddleboarden. 

Ook het vasteland is érg leuk. Ontdek de met apen gevulde bossen, avontuurlijke hikes, full-moon feestjes, leuke tours, unieke winkeltjes, heerlijk zee-eten en nog veel meer. Geen enkele reiziger hoeft zich hier te vervelen.

Zanzibar Informatie

Alles wat je moet weten, voordat je op reis gaat

Zanzibar Weer

Op een tropisch eiland is het weer (bijna) altijd goed!

Net ten zuiden gelegen van de evenaar, volgt het weer van Zanzibar lijkt ongeveer het zelfde weerpatroon als de kustlijn van het vaste land in Tanzania. Echter, kom je net van het hoger gelegen Arusha of Moshi, dan merk je al snel dat voornamelijk de nachten hier een stuk warmer zijn. 

De temperatuur op Zanzibar is doorgaans het hele jaar lekker warm, maar er zijn wel enkele regenseizoenen waar je rekening mee moet houden. 

Het langste regenseizoen, ook wel de ‘long rains’ genoemd, duurt van maart t/m mei. In deze periode kan het soms hevig regenen, maar vaak enkel in de vroege ochtend of de namiddag. Dat betekent dat je overdag vaak nog lekker op pad kunt. Ook is de luchtvochtigheid in deze periode een stuk hoger dan in de andere maanden.

Het lange, droge seizoen wordt over het algemeen gezien als de beste periode om Zanzibar te bezoeken. Deze Periode duurt van juni t/m oktober. Dit betekent over het algemeen, heerlijk weer en een helderblauwe lucht!

Tussen november en december is nog een ander regenseizoen, ook wel de ‘short rains’ genaamd. In deze periode regent het een stuk minder(vaak) dan in het lange regenseizoen en is doorgaans een prima periode om te reizen, omdat er ook een stuk minder toeristen zijn dan in het hoogseizoen. Ook hier geldt dat het over het algemeen enkel in de vroege ochtend en namiddag regent. 

 

Zanzibar Kaart