Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Duurzaam reizen

Wat betekent duurzaam reizen met Arusha Trips?

Op reis willen we natuurlijk zoveel mogelijk genieten, maar tegelijkertijd moeten we ook rekening houden met de impact die onze reizen op het milieu kunnen hebben. Daarom proberen wij er zoveel mogelijk aan te doen om onze ecologische voetafdruk op onze safari’s te verkleinen. Wij implementeren verschillende initiatieven om dit te verwezenlijken:

Welzijn van wilde dieren

Dit reisbureau is opgericht uit liefde én passie voor wilde dieren. Sterker nog: ons hele bedrijf is hiervan afhankelijk. Mede om deze redenen willen we dat wilde dieren ongestoord kunnen voortleven in hun natuurlijke leefomgeving. Het welzijn en de correcte behandeling van wilde dieren is dan ook ongelooflijk belangrijk voor ons. Wij staan geen enkele activiteit toe waarbij dieren en/of de natuur schade wordt toegebracht. Noch door onze partners, noch door onze gasten. We willen dat de ongerepte natuur in Tanzania blijft zoals die is. Zo kunnen wij hopelijk nog vele, vele jaren genieten van de prachtige natuur en dieren die dit unieke land ons te bieden heeft. We vragen mensen die niet bereid zijn respect te tonen voor onze wilde dieren, dan ook vriendelijk om geen safari bij ons te boeken.

No more plastic

De meeste touroperators in Tanzania nemen van die 500 ml plastic waterflesjes mee op safari, je kent ze wel! Gemiddeld drinken reizigers minimaal 4 van die flesjes per persoon per dag. Een gezin van 4 gebruik dan al 160 plastic flesjes voor een tiendaagse reis. Dat is enkel één gezin. Moet je nagaan hoeveel dit is als er 100 mensen op reis gaan, dat, terwijl er prima opties zijn om dit te verminderen. Er moet namelijk echt wat veranderen. Wij proberen ons plastic afval tot een minimum te beperken. Daarom hangt er in onze Arusha Trips safari wagens een grote hervulbare container met vers drinkwater. Tijdens de reis krijg jij je eigen fles die je kan bijvullen en bewaren in de koelbox. Zo kan jij altijd en overal met een goed gevoel genieten van lekker koel drinkwater! 

Als je op safari gaat, krijg je vaak een lunchpakket in een kartonnen doos, verpakt in plastic. Soms krijg je er zelfs plastic bestek bij. Wij vinden dat nogal onnodig… Arusha Trips gebruikt tijdens de safari’s onze eigen picknickboxen (hamper) gevuld met borden, bestek, glazen en picknickkleed. Deze worden na gebruik weer meegenomen en bij de accommodatie afgewassen voor hergebruik. Dit voorkomt dat er na de lunch een berg onnodig (plastic)afval ontstaat. Het beetje afval dat we creëren, nemen we netjes mee terug en zorgen dat dit in de afvalcontainer beland. Zo houden we de parken mooi schoon! Het is niet alleen een duurzamere manier om je lunch te eten, het is ook nog eens veel lekkerder en biedt een stuk leukere ervaring dan eten uit een kartonnen doos.

Duurzaamheid van onze lokale partners

Bij het kiezen van onze accommodaties kijken we, behalve dat het een mooie lodge moet zijn, ook naar hoe het personeel wordt behandeld, het afval- en energiebeleid, of er gebruik wordt gemaakt van lokale leveranciers én of de lokale gemeenschap wordt gesteund. Hetzelfde geldt voor de activiteiten die door onze lokale partners worden georganiseerd.

We bezoeken onze partneraccommodaties en -activiteiten regelmatig. We hebben echter niet overal ogen en oren. Hier bent jij als reiziger ongelooflijk belangrijk. Als je iets ziet of hoort dat in strijd is met deze waarden, laat het ons dan weten.

Ondersteuning van lokale projecten

Wij organiseren graag excursies naar lokale projecten die de gemeenschap in en rondom Arusha ondersteunen, waarvan een deel van de opbrengst wordt gedoneerd. Voorbeelden hiervan zijn het bezoeken of helpen bouwen van scholen voor kinderonderwijs, het bezoeken van weeshuizen voor lokale weeskinderen, of zelfs voetballen met de lokale talenten van de stad! Deze geweldige initiatieven geven jou een blijvende indruk van het lokale leven in Tanzania (naast het toerisme). Dit zijn vaak zeer leerzame en hartverwarmende ervaringen voor onze gasten. Hier krijg je de kans om écht een verschil te maken in het leven van onze lokale gemeenschap.

Duurzaamheid door jou

Ook jij kunt bijdragen aan een duurzamere toekomst voor Tanzania en voor het toerisme in het algemeen. Er zijn vele, vele, eenvoudige manieren om dit te doen en wij helpen jou graag om uw reizen duurzamer te maken.

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag ons om een offerte voor een van onze voorbeeldreizen of voor een reisvoorstel op maat. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer inspiratie nodig voor jouw Tanzania avontuur?

Ontdek enkele van onze prachtige voorbeeldreizen

HOE PLAN IK MIJN TANZANIA REIS?

Tailor made safari 1

1. VRAAG EEN REIS OP MAAT AAN

Tailor made safari 2

 2. BEL MET ONS OVER JOUW TANZANIA AVONTUUR

3. CO-CREËER JOUW DROOMSAFARI

Tailor made safari 4

4. INPAKKEN MAAR, SAFARI NJEMA!