Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Mount Meru Beklimmen – 3 Daagse Route | Tanzania

0
4 daagse Mount Meru Beklimming : In het kort

Mount Meru (4.566 m) is een actieve stratovulkaan. Het vormt het middelpunt van het Arusha National Park in Tanzania. Het wordt ook wel het ‘kleine broertje’ van de Mt. Kilimanjaro genoemd. Hoewel de berg niet zo hoog is als de Kilimanjaro, is hij net zo uitdagend. Bekend om zijn enorme kliffen, de prachtige groene omgeving en het vele wild is Mount Meru de op vijf na hoogste berg van Afrika en de op één na hoogste in Tanzania!

Het beklimmen van Mount Meru vereist meer technische klimvaardigheden dan de routes op de Kilimanjaro. Wat Mount Meru aan hoogte ‘mist’, maakt deze het uitdagend in vaardigheid. Daarom is het belangrijk om enige klimervaring te hebben.

Mt. Meru kan in 3 of 4 dagen worden beklommen.

 

Beklim Mount Meru of vraag onze specialisten een reis op maat voor je samen te stellen
3 Daagse Mount Meru Beklimming: Hoogtepunten
 • Bereik Socialist Peak (4562m) bij zonsopgang!
 • De op één na hoogste berg van Tanzania!
 • Klimmen & kamperen op een slapende vulkaan!
 • Weinig mensen, wat het avontuurlijker maakt dan de Kilimanjaro
 • Geweldig team dat zorgt dat je de top bereikt!
Mt. Meru Beklimming: Indrukken

Dag tot dag programma

DAG 1 - Bereik 2500m - 4-6uur - Stijging 1000m

Mt meru : Momella Gate - Miriakamba Hut

De dag begint met een transfer naar Momella gate op 1500 meter. Na registratie bij de gate begint de tocht. Mt Meru ligt in het midden van Arusha National Park, hierdoor start de trekking als een wandelsafari. Tijdens deze wandeling door het tropische regenwoud, heb je de kans om wilde giraffen, buffels, wrattenzwijnen, olifanten en een grote verscheidenheid aan vogels te zien.

In ongeveer 2 uur bereikt je de Maio watervallen. Hier kan je de benen strekken en genieten van een prachtig uitzicht. Na de watervallen, wandel je naar de ‘vijgenboom boog’. Deze vijgenboom is een ongewone boom formatie gecreëerd door de wilde vijg Ficus Thonningii. Hier kan je genieten van een lekkere, picknick lunch.

Als je buikje gevuld is, gaat de tocht verder door een stuk minder dicht bos. Hier kan je verschillende apen zien, waaronder de beroemde zwart-witte Colobus! Na nog twee uur wandelen bereik je de eindbestemming van vandaag, de ‘Miriakamba Hut’ op Mt Meru. Thee, snacks en een prachtige zonsondergang wachten op jou! 

DAG 2 - Bereik 3550m - 3-5uur - Stijging 1050m

Miriakamba Hut - Saddle Hut

In de ochtend start je met wandelen naar de Saddle hut. De route gaat over houten treden langs een steil pad. De tocht is misschien van korte duur, maar zeer steil. Tijdens de wandeling daalt de temperatuur aanzienlijk als gevolg van de hoogtestijging.

Langzaam veranderd de vegetatie van regenwoud naar heidelandschap. De klim van vandaag brengt je na ongeveer 2 uur naar ‘Mgongo wa Tembo’ oftewel de ‘Olifantenrug’ op een hoogte van 3.200 meter. Hier heb je een korte pauze, en geniet je van de mooie omgeving. Vervolgens wandel je naar de Saddle hut op 3570 meter, waar je lekker kan lunchen. 

Na de lunch kan je er voor kiezen om uit te rusten of als je nog extra uitdaging zoekt, naar de top van de op een na hoogste top van Mt Meru, ‘Little Meru’ te klimmen. Dit is een geweldige plek om de zonsondergang te zien en biedt een fantastisch uitzicht over Arusha National Park en de Kilimanjaro! Als je ervoor kiest om Little Meru (3820m) te bezoeken, stijg je nog 250 meter vanaf de Saddle hut. De tocht naar Little Meru en terug duurt meestal nog 3,5-4,5 uur. 

Bij terugkomst in de Saddle Hut staat het avondeten je op te wachten. Zorg dat je vroeg naar bed gaat en een goede nachtrust hebt. Het wordt een kort nachtje.

DAG 3 - Bereik 4562m - 13-16uur - 1012m stijging, 3162m daling

Saddle Hut - SOCIALIST PEAK - Momella Gate

Vandaag bereiken we de top! De moeilijkste en zeker de meest lonende van de beklimming. Vandaag sta je vroeg op. De tocht begint na middernacht met een steile klim naar Rhino Point.

Vanaf Rhino Point (op 3820 m) ga je langs een golvende bergkam van as en rotsen naar Cobra Point (4350 m). Afhankelijk van de tijd blijf je bij Cobra Point voor een geweldige zonsopgang of klim je verder naar Mt Meru: Socialist Peak (om daar de zonsopgang te zien)! Het pad naar Socialist Peak is vrij uitdagend en vraagt enige klimvaardigheid. Het pad loopt langs de kraterrand. Hier loop je over bevroren vulkanisch as en rotsen. Dit pad loop je tot en met de top!

Op de top geniet je van het adembenemende uitzicht, van de zon die opkomt boven de Kilimanjaro. Ook heb je een fantastisch uitzicht op de krater van de Meru met zijn steile wanden. YOU MADE IT!

Na de top begin je aan de afdaling door het weideland, weer terug naar beneden. Dit geeft goede kansen om wilde dieren te spotten. Deze route biedt een prachtig uitzicht op de Meru krater en de vlaktes van het Nationaal Park. Tegen de late ochtend bereik je de Momella Gate.

Mt Meru : Overnachtingsplaatsen

Op deze route slaap je in twee zeer goed uitgeruste, grote hutten. De hutten zijn: de Miriakamba Huts op 2514 meter (8248 ft) en de Saddle Huts op 3570 meter (11712 ft).

Campsites gedurende de klim

Prijzen van de 3 daagse Mt. Meru Beklimming

Price from

740/ p.p.

Inbregrepen in de klim

 • Alle transfers van en naar de gates
 • De volledige klim (volgens routebeschrijving)
 • Ervaren Engels sprekende gids
 • Kok & dragers die uw spullen dragen
 • Nationaal Park Ranger
 • VOLPENSION tijdens de klim
 • Accommodatie in de gevestigde hutten
 • Parkgelden & overheidsbelastingen
 • Drinkwater (gefilterd)
 • Contactpunt voor noodgevallen via satelliettelefoon

Niet inbegrepen

 • Accommodatie & Transfers niet vermeld
 • (Inter)nationale Vluchten
 • Fooien voor de chauffeur, gidsen, kok & dragers
 • ‘Flying Doctors’ verzekering

Meer op reis in Tanzania?

Tip: Ga op Safari, relax een paar dagen op Zanzibar of bekijk enkele van onze vele activiteiten!