Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kikuletwa Hotsprings Bezoeken (Maji Moto) Dagexcursie Tanzania

0
Prijs
Vanaf€40
Prijs
Vanaf€40
Full Name*
Email Address*
Phone Number*
Travel Date*
Group Size*
Your Enquiry*
* I agree with Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step
Bewaar in verlanglijstje

Adding item to wishlist requires an account

2862
Halve- of Volledige dag
Beschikbaarheid : Op aanvraag
Arusha / Moshi

Kikuletwa hotsprings: Hoogtepunten

 • Een prachtige oase in de 'middle of nowhere'
 • Duik in kristalhelder water
 • Zwemmen, schommelen & relaxen
 • Privé tour of met een groep!

Foto's van de dagexcursie naar de Kikuletwa Hotsprings

Over de dagexcursie naar de Kikuletwa hotsprings (of Chemka hotsprings)

De Kikuletwa hotsprings (ook wel Chemka of Rundugai hotsprings genoemd) is een van de mooiste en meest verfrissende plaatsen in Tanzania. Hier kan je zwemmen in kristalhelder, turkoois, warm water! Het is een kleine oase in de ‘middle of nowhere’! Gewoon een geweldige ervaring, die zeker een bezoek waard is als je in Tanzania bent. Vanuit Arusha duurt de reis ongeveer 2 uur.

Kikuletwa hotsprings: Wat kan je verwachten

De rit naar Kikuletwa hotsprings begint op de hoofdweg richting Moshi of Arusha (afhankelijk van je locatie). Op de hoofdweg kan je bij helder weer, Mount Meru en zelfs de Kilimanjaro zien! Als we de hoofdweg verlaten, verruilen we deze weg voor een avontuurlijk off-road pad, recht in niemandsland! De weg voert je door een prachtig Afrikaans landschap, langs droge rivierbeddingen en baobab- en acaciabomen. Dit uitgestrekte gebied is het thuis van veel verschillende stammen, dus kijk je ogen uit!  

Aangekomen bij de warmwaterbron, kan je zwemmen, slingeren, verkennen, relaxen en genieten van de prachtige helderblauwe oase. Je kan ook een snorkel huren (of zelf meenemen) om de onderwaterwereld te zien! Spot jij de schildpadden of meervallen? Of wil je liever ontspannen? Je kan ook lekker je handdoek neerleggen en een kokosnoot bestellen! of jezelf trakteren om een goede massage.

De Kikuletwa Springs is de thuisbasis van een zeer specifieke vissoort, genaamd de Garra Rufa vis. Doet dat een belletje rinkelen? Het zijn de visjes die gebruikt worden voor pedicures, om de dode huid van je voeten te eten! Deze warmwaterbron is hun natuurlijke habitat, dus wees niet bang als je iets voelt knabbelen aan je voeten. Zo kan je lekker genieten van een gratis pedicure! 

De verwarrende naam van de hotsprings

De hete bronnen hebben vele namen, wat nogal verwarrend kan zijn. Het wordt vaak de Chemka hotsprings, Rundugai hotsprings, Kikuletwa hotsprings en Maji Moto genoemd. Allemaal verschillende namen maar nog steeds dezelfde warmwaterbron. 

De lokale betekenis van Chemka is ‘kokend’, dit verwijst naar de manier waarop het water lijkt te koken als het uit de ondergrond komt. Maji Moto betekent gewoon heet water. Als je meer wilt weten over de oorsprong van de namen? Vraag het onze lokale gids! Hij zal je alles vertellen!

*Deze dagexcursie is zowel als groep – of privé excursie mogelijk. Wil je bij een groep aansluiten? Stuur ons een aanvraag en wij zoeken een groep voor jou om bij aan te sluiten!

Voor de backpackers onder ons; deze tour kan ook gedaan worden met het openbaar vervoer voor een echte lokale ervaring. Voor de meer tijdgebonden reiziger raden we een privé-vervoer aan, omdat het openbaar vervoer vaak vertraging heeft en soms overvol is. Stuur ons een aanvraag!

Reistip: Combineer de Kikuletwa hotsprings met de Materuni Watervallen

De hotsprings worden vaak gecombineerd met een trip naar de Materuni watervallen als een volledige dagexcursie. Speciale prijzen gelden als je deze trip wilt combineren. Beide zijn prima apart te doen voor maximale ontspanning en genot, maar als je niet eindeloos veel vrije tijd hebt, is het perfect om deze twee te combineren.

Info over dagexcursie Kikuletwa Hotsprings

 • Prijs vanaf: 40 USD P.P. (Voor 6 personen)
 • Begint om: 08:00 uur
 • Duur: Hele dag of halve dag (combinatie)
 • Plaats: Arusha (of Moshi)

Tour omvat

 • Pick-up & drop-off op jouw locatie
 • Bezoek aan de hotsprings
 • Engels sprekende chauffeur/gids
 • Lokale Lunch & Drinkwater
 • Entreegelden

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag ons om een offerte of informeer naar een reisvoorstel op maat. We nemen binnen 24 uur contact op.

Meer inspiratie nodig voor jouw tanzania vakantie?

Ontdek enkele van onze vooraf samengestelde safari's...