Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kilimanjaro Lemosho Route: 7 of 8 dagen

0
Kilimanjaro Lemosho route: In het kort

De Kilimanjaro Lemosho route is een nieuwere route en begint aan de westkant van Mt. Kilimanjaro. Deze route is misschien wel de mooiste om de Kilimanjaro te beklimmen en heeft een grote kans van slagen. De route komt langs prachtige bezienswaardigheden aan de westkant, en sluit dan aan op de Machame route. Wat een extra toevoeging geeft, omdat het de hoogtepunten van de Machame route meeneemt. Daardoor is de Lemosho route wel iets duurder. Als je op zoek bent naar een unieke rustige route… dan is de Lemosho route echt iets voor jou!

Tijdens deze 7 of 8 dagen zijn vaste kampeerplekken aangewezen. De top van de Kilimanjaro bereik je op dag 6 of 7 bij zonsopgang. Je klimt samen met een hecht team. Onze professionele gidsen voorzien jou van alle nodige informatie, tips & tricks zodat jij de top bereikt! Al onze gidsen zijn speciaal opgeleid en hebben jarenlange ervaring. Onze dragers nemen je spullen, tenten en voedsel mee naar boven, zodat jij alleen met een dagrugzak hoeft te klimmen. De kok is je beste vriend! Hij zorgt ervoor dat je nooit honger zult lijden. 

Vraag deze klim aan of vraag onze Kilimanjaro specialisten om te helpen een route te kiezen
Hoogtepunten van deze klim
 • ‘Dak van Afrika’ bij zonsopgang
 • Een rustige route voor de meest avontuurlijke ervaring
 • Unieke bezienswaardigheden zoals Shira Plateau, The Barranco Wall & Lava Tower
 • Klassiek avontuur! Wandelen & Kamperen
 • Geweldig team dat zorgt dat jij de top bereikt!
Lemosho Route: Impressies

Dag tot dag programma

DAG 1 van de Lemosho Route - Bereik 2800m - 4uur - 6km

Londrossi Gate - Mti Mkubwa Camp

Op de eerste dag van de Kilimanjaro Lemosho route wordt je opgehaald van Moshi. Vanuit daar rijden we naar de gate van het Kilimanjaro Nationaal Park. Onderweg passeren we het onder de berg gelegen dorp ‘Machame’. Aangekomen bij de gate, beginnen we met de laatste voorbereidingen.

Vanaf de gate wandel je door het bos aan de voet van de Kilimanjaro, helemaal naar het eerste kamp. Hier rust je uit, dineren we gezamenlijk en is de eerste overnachting.

DAG 2 - Bereik 3500m - 5/6 uur - 8km

Mti Mkubwa - Shira Camp

Na een stevig ontbijt verlaat je het bos en klim je het heidegebied in. Je zult door weelderige heuvellandschappen trekken en diverse beekjes oversteken.

Na de lunch wandel je naar de Shira Caldera. Een indrukwekkende hooggelegen woestijn die zelden wordt bezocht. De Shira is een uitgedoofde vulkaan met een volledig ingestorte krater. Na de mooie wandeling, overnacht je in Shira 1 Camp op 3500 meter.

DAG 3 - Bereik 3840m - 6/7uur

Shira 1 Camp - Shira 2 Camp

Vandaag is een uitstekende dag om je lichaam te laten acclimatiseren aan de grote hoogtes. Vandaag stijg je 340 meter. Dit zal de kans op hoogteziekte verminderen. In de ochtend beginnen we met wandelen, door het Moorland richting het Oosten.

Hier steek je het Shira Plateau over en passeer je de Shira Kathedraal. Aan het einde van deze wandeling bereik je het Shira 2 Camp op 3840 meter.

DAG 4 - Bereik 4600m en naar beneden tot 3950m - 7 uur - +-14km

Shira Camp - Lava Tower - Barranco Camp

Vanaf het Shira Plateau ga je verder over een woestijnachtig rotslandschap richting de Lava Tower oftewel ‘Haaientand’. Voor de meeste mensen is dit de zwaarste dag van de beklimming. Hier is de kans op ademnood en hoofdpijn het grootst door de grote hoogte. Dus zorg ervoor dat je één stap, en één adem tegelijk neemt. Pole Pole, ook wel ‘Langzaam Langzaam’ zoals de gidsen zullen zeggen.

Nadat de Lava Tower is bereikt, ga je weer naar beneden, richting het Barranco Camp. De weg naar beneden heeft een prachtige uitzicht op de Western Breach en de Breach Wall. Een perfect moment om een foto te nemen. Na ongeveer twee uur bereik je het Barranco Camp, dat gelegen is in een vallei, onder de Breach en de Grote Barranco Muur. 

Hier geniet je van het avondeten en rust je uit van de grote hoogte die je hebt afgelegd. Deze dag is noodzakelijk om je lichaam te laten acclimatiseren aangezien je ‘hoog gaat klimmen en laag gaat slapen’. Dit zal je lichaam voorbereiden op een succesvolle topdag!

DAG 5 - 3840m > 4200m

Acclimatisatie Dag (optioneel, dag 8 route)

“Vandaag is een ‘relax’ dag, om je lichaam te laten wennen aan de grote hoogte. Wij raden dit aan als je weinig klimervaring heb. Dit zal de kansen op succes enorm vergroten!

Na het ontbijt vertrek je vanuit Barranco Camp naar een steile bergkam langs de Barranco Wall. Vervolgens ga je door de Karanga Valley. Hier krijgt je de kans om de gletsjers van dichtbij te bekijken. Daarna lunch je op de Karanga Valley Camping. 

Vervolgens kan je de Mawenzi Slopes en de Tanzania Suikerplantage boerderijen bekijken. Voordat je terugkeert naar de kampeerplek voor het diner en overnachting, kan je nog een korte wandeling maken in de omgeving.

DAG 6 - Bereik 4600m - 8uur - 9.4km

Karanga Valley Camp - Barafu Camp

Op de vroege ochtend verlaat je Karanga Valley Camp. Je gaat verder naar de splitsing, die je op de Mweka Trail brengt. Vanaf hier ga je naar de Barafu Hut op 4600 meter hoogte.

Dit punt is het eind van het zuidelijke circuit en geeft prachtig uitzicht op de top. Een mooi moment om je camera te pakken en te genieten. De twee pieken van Mawenzi en Kibo zijn zichtbaar vanaf deze plek. Hier zal je overnachten. Zorg dat je warm blijft, goed blijft eten en veel drinkt Vannacht zal een zeer korte nacht worden.

DAG 7 - Bereik de Top! (5895m) 7-8uur - 4.5km naar boven > daarna naar beneden op 3110m - 6-8uur - 10.7km

Het dak van Afrika! Barafu Camp - Uhuru peak - Mweka Camp

Op de vroege, vroege ochtend. Nog rillend van de korte en koude nacht, geniet je in de ochtend van warme koffie of thee om de moed erin te houden. Je start met wandelen in het donker. Met een zaklamp op je hoofd, ga je richting de top van Uhuru peak op 5895 meter hoogte. Onze laatste beklimming van de Lemosho route. Hier geniet je van een van de mooiste zonsopgangen ter wereld! De Uhuru Peak is het hoogste punt van de Kilimanjaro en van heel Afrika! Een plek om nooit te vergeten. 

Na de top daal je af naar Barafu Camp voor de lunch. Daarna wandel je door naar de Mweka Hut Camp. Hier geniet je van het laatste diner op de berg en een welverdiende nachtrust.

Zorg dat je twee sets kleding meeneemt. ’S nacht zal het erg koud zijn, maar na zonsopkomst, zal de temperatuur snel stijgen.

DAG 8 - Terug naar 1640m - 4-6uur - 8.5km

Mweka Camp - Mweka Gate

Hopelijk ben je goed uitgerust en niet te beroerd van de lange wandeling van de vorige dag. Eerst lekker ontbijten en daarna daal je af naar de Mweka Park Gate om de welverdiende bergtop ‘Kilimanjaro- Lemosho’ certificaat in ontvangst te nemen.

De auto staat bij de Mweka Gate te wachten, om je terug te brengen naar het hotel in Moshi voor een warme douche. Je hebt het gehaald!

Accommodatie

Voordat je start aan de klim van Mt. Kilimanjaro, verblijf je in onze klimmers accommodatie in Moshi. Waar je een goede laatste nacht hebt om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de klim die komen gaat. 

Op de Lemosho route verblijf je op de vastgestelde kampeerplekken, die in onze dag-tot-dag programma vermeld staan. Op deze route kampeer je in tenten. Onze tenten zijn van hoge kwaliteit en zijn bestand tegen de ‘soms’ barre omstandigheden op de Kilimanjaro. De tenten worden gedragen door onze dragers. Deze lopen voor je uit, om het kamp op te zetten. Aangekomen op de kampeerplek hoef jij je geen zorgen te maken over het opzetten van het kamp en kan je dus lekker ontspannen.

De kok bereidt 3 stevige maaltijden per dag, zodat je genoeg energie hebt om als kampioen te wandelen. Drinkwater is ten alle tijden beschikbaar. Flessen kunnen op verschillende punten op de berg worden gevuld met een waterfilter.

Campsites op Kilimanjaro

Lemosho route prijzen

Prijs vanaf

Bij 9+ Personen (6 dagen)
1860/ p.p.

                                   2personen         3personen        4-5personen     6-8personen        9+personen

7 daagse route             €2020                €1960                 €1930                  €1895                 €1860

8 daags route               €2240                 €2155                €2090                  €2045                 €1995

*Pijzen zijn per persoon

*Het is mogelijk om je bij een groep aan te sluiten

 

Deze klim is inclusief

 • Twee overnachtingen in onze accommodatie in Moshi (voor & na de beklimming)
 • Alle transfers van en naar de gates
 • Ervaren Engels sprekende gids
 • Kok & dragers die je spullen dragen
 • Volpension (3 maaltijden per dag)
 • Overnachtingen op de genoemde kampeerplekken
 • Kampeeruitrusting (tent, matras, slaapzak etc.)
 • Parkgelden & overheidsbelastingen
 • Drinkwater (gefilterd)
 • Contactpunt voor noodgevallen via satelliettelefoon

Niet inbegrepen

 • Accommodatie & Transfers niet vermeld
 • (Inter)nationale vluchten
 • Fooien voor de chauffeur, gidsen, kok & dragers
 • ‘Flying Doctors’ verzekering

Meer op reis in Tanzania?

Tip: Ga op Safari, relax een paar dagen op Zanzibar of bekijk enkele van onze vele activiteiten!