Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kilimanjaro Marangu Route: 5 of 6 dagen

0
Kilimanjaro Marangu route: In het kort…

De Marangu route of ook wel de ‘Coca Cola route’ is de oudste en meest bewandelde van alle Kilimanjaro routes. Tijdens de beklimming van de Marangu route slaap je in verschillende gevestigde hutten. Dit is de enige route die hut-accommodatie (slaapzaal stijl) biedt. De Marangu route is de kortste en daardoor de meest uitdagende route wat betreft het acclimatiseren van je lichaam aan de grote hoogten. Ondanks de Marangu route geleidelijk stijgt, valt deze zeker niet te onderschatten. Enige training vooraf is gewenst om de Marangu route succesvol af te leggen.

De Marangu route kan in 5 of 6 dagen bewandelt worden, waarbij de top van de Kilimanjaro op dag 4 of 5 bij zonsopgang wordt bereikt. Deze route is de goedkoopste manier om de top te bereiken, maar geeft de minste tijd om echt van de klim te kunnen genieten. Als het bereiken van de top je hoofddoel is, dan is dit de juiste route voor jou. Echter, als je de tijd wilt nemen om van de berg te genieten, dan kan je misschien beter voor een andere route kiezen. Dit hangt natuurlijk af van jouw tijd en budget.

Je klimt samen met een hecht team. Onze professionele gidsen voorzien jou van alle nodige informatie, tips & tricks zodat jij de top bereikt! Al onze gidsen zijn speciaal opgeleid en hebben jarenlange ervaring. Onze dragers nemen je spullen, tenten en voedsel mee naar boven, zodat jij alleen met een dagrugzak hoeft te klimmen. De kok is je beste vriend! Hij zorgt ervoor dat je nooit honger zult lijden.  

Vraag deze klim aan of vraag onze Kilimanjaro specialisten om te helpen een route te kiezen
Hoogtepunten van deze klim
 • ‘Dak van Afrika’ bij zonsopgang
 • Kortste en goedkoopste route!
 • Maundi Crater, Zebra Rock & 'The Saddle'
 • Klassiek Avontuur! Wandelen & Kamperen
 • Geweldig team dat zorgt dat jij de top bereikt!
Marangu Route: Impressies

Dag tot dag programma

DAG 1 van de Marangu Route - Bereik 2700m - 5uur - 8km - Regenwoud

Marangu Gate - Mandara Hut

Op de eerste dag van de Kilimanjaro Marangu route, rijden we van Moshi naar de Marangu gate van Mount Kilimanjaro Nationaal Park. De reis gaat door het dorp Marangu, dat op de lagere hellingen van de berg ligt. In ongeveer 50 minuten bereiken we de gate.

Hier beginnen we met de laatste voorbereidingen, zodat jij er helemaal klaar voor bent! Dragers zullen te zien zijn bij het regelen en laden van de rugzakken, met daarin het eten, water, kookgas en het grootste deel van jouw uitrusting. Zorg dat je eigen dagrugzak gevuld is met drinkwater, lunchpakket en extra kleding, want de dragers stijgen een stuk sneller op.

Je klimt over een bergkam naar de Mandara Hut door het sprookjesachtige regenwoud. Hier leven de meeste dieren en planten van de Kilimanjaro. De kans is groot dat je fluweel aapjes, vogels zoals de Toerako’s, unieke bomen en oogverblindende bloemen tegenkomt. Je overnacht in de  A-vormige houten Mandara hut. 

DAG 2 - Bereik 3720m - 6uur - 11,6km - Moorland

Mandara Hut - Horombo Hut

Vanaf de Mandara hutten gaat het pad door een klein stuk bos en loopt langs de voet van de Maundi krater. Je passeert een bergweide met een bebost beekje, wat vervolgens uitmondt op een weidelandschap. Hier heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een korte omweg. Dit geeft je de kans om op rand van de Maundi krater te klimmen. Op deze plek heb je een prachtig uitzicht op Kibo en zijn krater.

Het pad daalt verder af door het heidegebied. Voordat de Horombo Hut wordt bereikt, krijg je de kans om enkele van de meest spectaculaire planten van de Kilimanjaro te zien – de inheemse reuze Lobelia die tot 3 meter hoog kan groeien en de Senecia Kilimanjaro, die een hoogte van 5 meter kan bereiken!

Eenmaal aangekomen in de rotsachtige vallei waar de Horombo hut is gevestigd, kan je lekker eten, rusten en nagenieten van de afgelegde wandeling.

 

DAG 3 - Bereik 4200m en naar beneden tot 3720m - 4,5uur - Alpine Desert

Acclimatisatie dag (optioneel)

Hoewel deze dag als ‘optioneel’ in de planning staat, wordt het sterk aangeraden. We klimmen hier volgens het ‘climb high, sleep low’ principe, wat je lichaam de kans geeft om te wennen aan de grote hoogten. Dit vergroot jouw kans om de top te bereiken en is zeker aan te raden voor onervaren klimmers. Dit vergroot de kans op succes enorm!

Na het ontbijt neemt de gids jou mee om ‘hoog’ te klimmen naar de Zebra rots op (4100m) of Saddle point (op 4200m), om te genieten van een prachtig uitzicht. Vervolgens ga je weer terug naar Horombo Hut (op 3720m) om te lunchen, dineren en laag te overnachten. Zorg voor een goede nachtrust, want de volgende dag is een zware dag, waar klimmers meestal moeite beginnen te krijgen met de grote hoogte. Zorg dat je Pole Pole (Swahili voor langzaam, langzaam) gaat, één ademhaling en één stap per keer en drink veel water!

DAG 4 - Bereik 4700m - 7uur - 10km - Alpine Desert

Horombo Hut - Kibo Hut

Vandaag zal een zeer vermoeiende tocht zijn. Na het ontbijt trek je door een soort Alpenlandschap. Zorg dat je voldoende drinkt en langzaam loopt. Dit landschap is een onbegroeid open plateau dat de twee beroemde bergtoppen; Kibo en Mawenzi, met elkaar verbindt.

Gelegen in deze dorre ‘Alpine Desert’ ligt de Kibo hut. De Kibo hut is gemaakt van steen en bevat stapelbedden voor 60 klimmers. De top is nu nog 1195 meter klimmen. Deze klim maak je nog dezelfde nacht. Vannacht is SUMMIT NIGHT!

DAG 5 - Bereik de Top! (5895m) 7-8uur - 5,4km omhoog en naar beneden tot 3720m - 6-7uur - 15km

Het dak van Afrika! Kibo Hut - Uhuru peak - Horombo Hut

Op de vroege, vroege ochtend. Nog rillend van de korte en koude nacht, geniet je in de ochtend van warme koffie of thee om de moed erin te houden. Je start met wandelen in het donker. Met een zaklamp op je hoofd, klim je richting de Uhuru peak op 5895 meter hoogte.

Het eerste deel van het pad bestaat uit een rotsachtig pad naar de Hans Meyer Grot (5150m), tevens een goede rustplaats. Het pad gaat dan zigzaggend omhoog naar Gillman’s point (5681m), dat op de kraterrand ligt. Dit gedeelte is erg steil met veel losse stenen, wat een grote fysieke en mentale inspanning vereist. Dit is waarschijnlijk het meest uitdagende deel van de hele route. Vanaf Gillman’s Point loop je meestal door de sneeuw. Eenmaal op de top kan je genieten van een van de mooiste zonsopgangen ter wereld! De Uhuru Peak is het hoogste punt van de Kilimanjaro en van heel Afrika! Een plek om nooit te vergeten. 

Zorg dat je twee sets kleding meeneemt. ’S nacht zal het erg koud zijn, maar na zonsopkomst, zal de temperatuur snel stijgen. Na het bereiken van de top daal je af, helemaal naar de Kibo Hut, waar je even tot rust kan komen. Vervolgens trek je door naar de Horombo Hut. Daar geniet je van het laatste diner op de berg en een welverdiende nachtrust.

DAG 6 - Afdalen tot 1850m - 6uur - 20km - Regenwoud

Horombo Hut - Marangu Gate

Hopelijk ben je goed uitgerust en niet te beroerd van de lange wandeling van de vorige dag. Eerst lekker ontbijten en daarna daal je af naar de Mweka Park Gate om de welverdiende ‘Kilimanjaro-Marangu’ bergtop certificaat in ontvangst te nemen. Vandaag wordt een lange maar gemakkelijke wandeling.

De auto staat bij de Mweka Gate te wachten, om je terug te brengen naar het hotel in Moshi voor een warme douche. Je hebt het gehaald!

Marangu Route Accommodatie

Voordat je start aan de klim van Mt. Kilimanjaro, verblijf je in onze klimmers accommodatie in Moshi. Waar je een goede laatste nacht hebt om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de klim die komen gaat. 

Op de Marangu route overnacht je in de gevestigde hutten die in het dag-tot-dag programma staan. De hutten zijn vaak wat comfortabeler en warmer dan tenten. Echter is Marangu route zeer populair en slaap je zeker niet alleen. Dit kan natuurlijk ook heel gezellig zijn.

Er zijn 60 stapelbedden in Mandara en Kibo Hut, en 120 stapelbedden in Horombo Hut. Gasten krijgen matrassen en kussens, maar slaapzakken zijn nog steeds nodig. De hutten hebben gemeenschappelijke eetzalen en eenvoudige sanitaire voorzieningen.

De kok bereidt 3 stevige maaltijden per dag, zodat je genoeg energie hebt om als kampioen te wandelen. Drinkwater is ten alle tijden beschikbaar. Flessen kunnen op verschillende punten op de berg worden gevuld met een waterfilter. 

Campsites op Kilimanjaro

Marangu Route Prijzen

Prijs vanaf

Bij 9+ Personen (6 dagen)
1570/ p.p.

                                   2personen         3personen        4-5personen      6-8personen        9+personen

5 daagse route                        €1690                €1660                €1630                  €1590                 €1570

6 daagse route                       €1740                 €1695                €1670                  €1640                 €1610

*Prijzen zijn per persoon 

*Het is mogelijk om je bij een groep aan te sluiten

 

Deze klim is inclusief

 • Twee overnachtingen in onze accommodatie in Moshi (voor & na de beklimming)
 • Alle transfers van en naar de gates
 • Ervaren Engels sprekende gids
 • Kok & Porters die je spullen dragen
 • Volpension (3 maaltijden per dag)
 • Accommodatie in de gevestigde hutten
 • Kampeerspullen
 • Parkgelden & overheidsbelastingen
 • Drinkwater (gefilterd)
 • Contactpunt voor noodgevallen via satelliettelefoon

Niet inbegrepen

 • Accommodatie & Transfers niet vermeld
 • (Inter)nationale vluchten
 • Fooien voor de chauffeur, gidsen, kok en dragers
 • ‘Flying Doctors’ verzekering

Meer op reis in Tanzania?

Tip: Ga op Safari, relax een paar dagen op Zanzibar of bekijk enkele van onze vele activiteiten!