Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Kilimanjaro Machame Route: 6 of 7 dagen (Meest populair)

0
Kilimanjaro Machame route: In het kort

De Kilimanjaro Machame route is de populairste en ‘makkelijkste’ route om de Kilimanjaro te beklimmen. Een prachtige route met een zeer gevarieerd landschap.  

Tijdens deze 6 of 7 dagen overnacht je op de vaste kampeerplekken. De top van de Kilimanjaro bereik je op dag 5 of 6 bij zonsopgang. Je klimt samen met een hecht team. Onze professionele gidsen voorzien jou van alle nodige informatie, tips & tricks zodat jij de top bereikt! Al onze gidsen zijn speciaal opgeleid en hebben jarenlange ervaring. Onze dragers nemen je spullen, tenten en voedsel mee naar boven, zodat jij alleen met een dagrugzak hoeft te klimmen. De kok is je beste vriend! Hij zorgt ervoor dat je nooit honger zult lijden.

Vraag deze klim aan of vraag onze Kilimanjaro specialisten om te helpen een route te kiezen
Hoogtepunten van deze klim
 • ‘Dak van Afrika’ bij zonsopgang
 • Een van de mooiste routes met een grote variatie aan landschappen
 • Shira Plateau, The Barranco Wall & Lava Tower
 • Klassiek Avontuur! Wandelen & Kamperen
 • Geweldig team dat zorgt dat jij de top bereikt!
Machame Route: Impressies

Dag tot dag programma

DAG 1 - Bereik 3000m - 7uur - 10.8km

Machame Gate - Machame Camp

Op de eerste dag van de Kilimanjaro Machame route rij je van Moshi, naar de gate van het Kilimanjaro Nationaal Park.

Onderweg passeren we het dorp Machame, dat aan de voet van de berg ligt. Aangekomen bij de gate, begin je met de laatste voorbereidingen. Vanaf de gate wandel je door het bos aan de voet van de Kilimanjaro, helemaal naar het eerste kamp. Hier rust je uit, dineren we gezamenlijk en is de eerste overnachting.

DAG 2 - Bereik 3840m - 6uur - 5.2km

Machame Camp - Shira Camp

Na het eerste ontbijt op de berg, klim je omhoog. Het pad begint steiler dan de vorige dag. Je gaat door het regenwoud en langs een steile rotsachtige bergkam. Als je geluk hebt zie je een prachtig uitzicht op Kibo (de top van de Kilimanjaro) en Shira (één van de andere vulkanische toppen)!

De route leidt naar het Shira Plateau. Daar aangekomen kan je genieten van de Western Breach met prachtige gletsjers. Hierna ga je naar Shira Camp waar het avondeten en de overnachting plaatsvindt. Zorg dat je warme kleding bij je hebt, want vanaf hier wordt het een stuk kouder.

DAG 3 - Bereik 4600m en naar beneden tot 3950m - 7uur - 10.7km

Shira Camp - Lava Tower - Barranco Camp

Vanaf het Shira Plateau ga je verder over een woestijnachtig rotslandschap naar de Lava Tower oftewel ‘Haaientand’. Voor de meeste mensen is dit de zwaarste dag van de beklimming. Hier is de kans op ademnood en hoofdpijn het grootst door de grote hoogte. Dus zorg ervoor dat je één stap, en één adem tegelijk neemt. Pole Pole, ook wel ‘Langzaam Langzaam’ zoals de gidsen zullen zeggen.

Als je de Lava Tower hebt bereikt, ga je weer naar beneden, richting het Barranco Camp. De weg naar beneden geeft prachtig uitzicht en je komt prachtige planten tegen zoals lobelia planten en reuzensenecios. Een mooi moment om foto’s te nemen! Na ongeveer twee uur bereik je het Barranco Camp. Dit ligt in een vallei aan de voet van de imposante Barrancomuur, deze is indrukwekkend in zowel zijn enorme omvang als steilheid. 

Hier geniet je van het avondeten en rust je uit van de grote hoogte die je hebt afgelegd. Deze dag is noodzakelijk om je lichaam te laten acclimatiseren aangezien je ‘hoog gaat klimmen en laag gaat slapen’. Dit zal je lichaam voorbereiden op een succesvolle topdag!

DAG 4

Acclimatisatie dag (optioneel)

“Vandaag is een ‘relax’ dag, om je lichaam te laten wennen aan de grote hoogte. Wij raden dit aan als je weinig klimervaring heb. Dit zal de kansen op succes enorm vergroten! Na het ontbijt vertrek je vanuit Barranco Camp naar een steile bergkam langs de Barranco Wall. Vervolgens ga je door de Karanga Valley. Hier krijgt je de kans om de gletsjers van dichtbij te bekijken. Daarna lunch je op de Karanga Valley Camping.

Na de lunch en een kleine pauze, kan je de Mawenzi Slopes en de Tanzania Suikerplantage boerderijen bekijken. Voordat je terugkeert naar de kampeerplek voor het diner en overnachting, kan je nog een korte wandeling maken in de omgeving.

DAG 5 - Bereik 4600m - 8uur - 9.4km

Karanga Valley Camp - Barafu Camp

Op de vroege ochtend verlaat je Karanga Valley Camp. Je gaat verder naar de splitsing, die je op de Mweka Trail brengt. Vanaf hier ga je verder naar de Barafu Hut op 4600 meter hoogte. 

Dit punt is het eind van het zuidelijke circuit en geeft prachtig uitzicht op de top. Een mooi moment om je camera te pakken en van het uitzicht te genieten. De twee pieken van Mawenzi en Kibo zijn zichtbaar vanaf deze plek. Hier zal je overnachten.

Zorg dat je warm blijft, goed blijft eten en veel drinkt! ’s Nachts, in het donker, gaat de klim naar de top beginnen. Vannacht zal een zeer korte nacht worden. 

DAG 6 - Bereik de Top! (5895m) 7-8uur - 4.5km up > daarna naar beneden tot 3110m - 6-8uur - 10.7km

Het dak van Afrika! Barafu Camp - Uhuru peak - Mweka Camp

Op de vroege, vroege ochtend. Nog rillend van de korte en koude nacht, geniet je in de ochtend van warme koffie of thee om de moed erin te houden. Je start met wandelen in het donker. Met een zaklamp op je hoofd, ga je richting de top van Uhuru peak op 5895 meter hoogte. Onze laatste beklimming van de Machame route. Hier kan je genieten van een van de mooiste zonsopgangen ter wereld! De Uhuru Peak is het hoogste punt van de Kilimanjaro en van heel Afrika! Een plek om nooit te vergeten. 

Na de top daal je af naar Barafu Camp voor de lunch. Daarna wandel je door naar de Mweka Hut Camp. Hier geniet je van het laatste diner op de berg en een welverdiende nachtrust.

Zorg dat je twee sets kleding meeneemt. ’S nacht zal het erg koud zijn, maar na zonsopkomst, zal de temperatuur snel stijgen.

DAG 7 - Terug naar 1640m - 4-6uur - 8.5km

Mweka Camp - Mweka Gate

Hopelijk ben je goed uitgerust en niet te beroerd van de lange wandeling van de vorige dag. Eerst lekker ontbijten en daarna daal je af naar de Mweka Park Gate om de welverdiende ‘Kilimanjaro-Machame’ bergtop certificaat in ontvangst te nemen.

De auto staat bij de Mweka Gate te wachten, om je terug te brengen naar het hotel in Moshi voor een warme douche. Je hebt het gehaald!

Accommodatie

Voordat je start aan de klim van Mt. Kilimanjaro, verblijf je in onze klimmers accommodatie in Moshi. Waar je een goede laatste nacht hebt om je mentaal en fysiek voor te bereiden op de klim die komen gaat. 

Op de Machame route verblijf je op de vastgestelde kampeerplekken, die in onze dag-tot-dag programma vermeld staan. Op deze route kampeer je in tenten. Onze tenten zijn van hoge kwaliteit en zijn bestand tegen de ‘soms’ barre omstandigheden op de Kilimanjaro. De tenten worden gedragen door onze dragers. Deze lopen voor je uit, om het kamp op te zetten. Aangekomen op de kampeerplek hoef jij je geen zorgen te maken over het opzetten van het kamp en kan je dus lekker ontspannen.

De kok bereidt 3 stevige maaltijden per dag, zodat je genoeg energie hebt om als kampioen te wandelen. Drinkwater is ten alle tijden beschikbaar. Flessen kunnen op verschillende punten op de berg worden gevuld met een waterfilter. 

Campsites op Kilimanjaro

Machame route prijzen

Prijs vanaf

Bij 9+ Personen (6 dagen)
1670/ p.p.

                                   2personen         3personen        4-5personen      6-8personen        9+personen

6 daagse route          €1840                €1810                €1760                  €1720                €1670

7 daagse route          €1940                €1870                €1830                  €1790                €1750

*Prijzen zijn per persoon

*Het is mogelijk om je bij een groep aan te sluiten

 

Deze klim is inclusief

 • Twee overnachtingen in onze accommodatie in Moshi (voor & na de beklimming)
 • Alle transfers van en naar de gates
 • Ervaren Engels sprekende gids
 • Kok & dragers die je spullen dragen
 • Volpension (3 maaltijden per dag)
 • Overnachtingen op de genoemde kampeerplekken
 • Kampeeruitrusting (tent, matras, slaapzak etc.)
 • Parkgelden & overheidsbelastingen
 • Drinkwater (gefilterd)
 • Contactpunt voor noodgevallen via satelliettelefoon

Niet inbegrepen

 • Accommodatie & Transfers niet vermeld
 • (Inter)nationale vluchten
 • Fooien voor de chauffeur, gidsen, kok & dragers
 • ‘Flying Doctors’ verzekering

Meer op reis in Tanzania?

Tip: Ga op Safari, relax een paar dagen op Zanzibar of bekijk enkele van onze vele activiteiten!