Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Stone Town Stadstour – Zanzibar

Kort overzicht

Tijdens deze halve dag tour krijgen we de kans om de belangrijkste stad van Zanzibar te verkennen; Stone Town. Stone Town is een schitterend en fascinerend voorbeeld van een historische handelsstad aan de kust van Oost-Afrika en is het oude gedeelte van de stad Zanzibar. De stad is vrijwel intact gebleven en er zijn vele prachtige gebouwen, die getuigen van de bijzondere geschiedenis en cultuur van de stad. Door de eeuwen heen zijn elementen van de Afrikaanse, Arabische en Europese cultuur met elkaar vermengd, wat duidelijk zichtbaar is in de stad!

 • Start Locatie: Stone Town, Zanzibar
 • Duur: Halve Dag
 • Beschikbaarheid: Dagelijks

Beschrijving van de Stone Town stadstour

Na het ontbijt, halen we je rond 08:30 uur op om naar Stone Town te gaan. De gids neemt je mee door de prachtige steegjes en naar de historische monumenten, die verband houden met de slavenhandel. Ook leer je over lokale tradities en bezoek je belangrijke bezienswaardigheden zoals het Oude Fort, het Huis van Wonderen, ‘Markiti Old market’ en verschillende museums. Dat Stone Town op de UNESCO’s werelderfgoed verbaast je misschien niet… 

Onze lokale gids kent de stad van binnen en buiten en laat jou de mooiste en meest verborgen plekjes zien. Aan het einde van deze tour zal je met andere ogen naar deze mooie, rustige en oudste stenen stad genaamd ‘Stone Town’ kijken.

Wist je dat.. tot aan de 19e eeuw de stad een heel belangrijk handelscentrum was voor kruidnagels? Zanzibar was eens ’s werelds grootste producent van kruidnagels en de geschiedenis werd hierdoor sterk beïnvloed. De Zanzibar eilanden worden soms nog ‘Eilanden van het Kruid’ genoemd, wegens de grootschalige productie van kruidnagels, nootmuskaat, kaneel en andere kruiden.

Reistip!

Combineer de Stone Town Stadstour met de Kruiden & Specerijen Tour op Zanzibar

Al met al is dit de perfecte combinatie voor iedereen die zich wil verdiepen in de geschiedenis, cultuur en natuurlijke schoonheid van Zanzibar. Van de majestueuze uitstraling van Stone Town met zijn kronkelende steegjes en iconische architectuur tot de aromatische kruiden van Kizimbani, deze ongelooflijke combinatie laat bezoekers een breed scala aan bezienswaardigheden, geuren en geluiden ervaren die uniek en speciaal zijn voor Zanzibar.

Voor het combineren van beide activiteiten geldt een gereduceerd tarief.

Zanzibar Spice Tour, Stone Town

Kruiden en Specerijen Tour – Zanzibar

Vanaf€45
Een fascinerende tour over de geurige kruiden van Zanzibar zoals kaneel, nootmuskaat en anderen. Deze tour biedt jullie een kans om een inzicht te krijgen over de plantages rondom Stone Town en te leren over de boeiende geschiedenis van Zanzibar's kruidenhandel.

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag ons om een offerte voor een van onze voorbeeldreizen of voor een reisvoorstel op maat. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Hoogtepunten van de Stone Town tour

 • Bezoek aan de historische stad ‘Stone Town’
 • Unieke bezienswaardigheden zoals het Oude Fort, het Huis van Wonderen, ‘Markiti Old market’ en museums
 • Geweldige activiteit met persoonlijke gids om de stad goed te leren kennen

Aanvullende informatie

Prijs

 • €30,- p.p. (Gebaseerd op 2 personen)Prijzen kunnen variëren afhankelijk van de grootte van uw reisgezelschap

Inbegrepen

 • Pick-up & drop-off bij uw accommodatie in Stone Town
 • Engelssprekende privé gids

Niet inbegrepen

 • Lunch
 • Fooi voor de gids

Daarom reizen met Arusha Trips

Veilig en vertrouwd in Afrika

Meer inspiratie nodig voor jouw Tanzania avontuur?

Ontdek enkele van onze vooraf samengestelde safari's of informeer naar een reisvoorstel op maat