Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

DE ULTIEME GROTE TREK SAFARI

0
In het kort

Deze safari gaan we enkele van werelds meest besproken natuurspektakels ter wereld achterna en bezoeken we de meest indrukwekkende hoogtepunten van Tanzania. We reizen meerdere dagen door de Serengeti, op zoek naar de grote trek om de wereldberoemde rivieroversteek te kunnen aanschouwen. Na Serengeti, brengen we een bezoek aan de Ngorongoro Krater, één van Afrika’s 7 wonderen.

Doordat we meerdere dagen in Serengeti National Park doorbrengen, kunnen we de grote trek niet alleen ‘even te zien’, maar we duiken er midden in en volgen de grote trek op de hielen, zodat je niets hoeft te missen! Afhankelijk van de tijd van het jaar en de locatie van de migratie, reizen we door verschillende gebieden van het nationale park en zetten ons kamp op vlakbij de migratie. Dit geeft ons de grootste kans om de wildlife-actie-momenten mee te maken waar iedereen wildlife-enthousiasteling van droomt. 

*Let op dat deze safari niet het hele jaar door mogelijk is, de rivieroversteek vind maar enkele maanden per jaar plaats. Wil je graag weten wanneer de beste tijd is om deze reis te doen? Stuur ons dan een berichtje. 

Vraag deze reis aan of stel jouw eigen reis op maat samen met één van onze specialisten
Hoogtepunten van deze safari
 • Privé safari met persoonlijke reisgids
 • Grootste kans om de Grote Trek te ervaren
 • 4 dagen in Serengeti Nationaal Park
 • Beste kans om de BIG 5 te spotten
 • De Ngorongoro Krater
 • Lake Manyara
 • Diner, sunset en kampvuur onder de Afrikaanse hemel
 • Optionele Luchtballon Safari
Impressies

Dag tot dag programma

DAG 1: Aankomst in Tanzania

Karibu Tanzania

Zodra je het  Kilimanjaro vliegveld verlaat word je ondergedompeld in het vriendelijke “hakuna matata” gevoel van Tanzania.

Buiten wacht de persoonlijke chauffeur je op en brengt je vervolgens naar de lodge. Onderweg krijg je je eerste indrukken van het Tanzaniaanse landschap en misschien zie je zelfs de Kilimanjaro berg.

Bij aankomst krijg je – onder het genot van een lokaal drankje- een korte uitleg over het programma van de volgende dag. Karibu Sana! (You’re most welcome)

DAG 2: Lake Manyara Nationaal Park

Een 'duik' in de Hippo Pool

Vandaag bezoeken we Lake Manyara nationaal park, een van de kleinere nationale parken van Tanzania. Het is genoemd naar het enorme meer dat het grootste deel van het gebied beslaat. Niettemin is Lake Manyara een van de parken met de grootste verscheidenheid aan landschappen.

Van het éne op het andere moment begeven we ons in dichtbegroeide bossen waar olifanten rondwandelen en roofdieren zich schuil houden, modderpoelen gevuld met nijlpaarden, mysterieuze jungles waar apen de baas zijn, woestijnachtige gebieden waar giraffen passeren en de rand Lake Manyara, waar duizenden flamingo’s hun zomerverblijf hebben.

Natuurlijk mogen we het prachtige uitzicht over de indrukkende, 400 meter diepe Rift Valley Escarpment niet vergeten. Een scheur in de aarde die zich over duizenden kilometers over Oost-Afrika uitstrekt. 

 

Optional Activities
DAG 3: Serengeti Nationaal Park

Het gebied van de leeuwen!

We staan ’s morgens vroeg op om te ontbijten en gaan vervolgens direct op safari. Na een kort ritje van je lodge vandaan gaan we de Ngorongoro Ngorongoro Conversation Area in. Hier rijden we doorheen om Serengeti nationaal park te kunnen bereiken.

Serengeti nationaal park is een van de grootste parken en heeft een gevarieerd landschap. Het is echter beroemd om de grote vlaktes. Hier kunnen roofdieren zoals leeuwen en jachtluipaarden (en vele andere dieren) uitstekend gedijen. Een mooie kans om ze in actie te kunnen zien!

We brengen de dag door op zoek naar wilde dieren en bekijken ’s avonds een echte Afrikaanse zonsondergang op de grote vlaktes van de Serengeti bij kampvuur. Wanneer de nacht valt, komt een andere kant van de bush tot leven wordt je omgeven door de spannende, nachtelijke geluiden van de bush. Was dat het geluid van een luipaard? 

DAG 4 & 5: 2 Dagen in Noordelijk Serengeti

Oog in oog met de Grote Trek

De komende dagen trekken we richting het noordelijke gedeelte van de Serengeti, bekend om de wereldberoemde jaarlijkse rivieroversteek van de Grote Trek, ook wel bekend als de ‘Great Migration’.

In de vroege ochtend worden we in het pikkedonker wakker om ons klaar te maken voor een adembenemende Sunrise Safari. Rond deze tijd zijn de dieren het actiefst en heb je de meeste kans om wat echte National Geographic actie mee te kunnen maken. Hier kom je mogelijk oog in oog komt te staan met de roofdieren die over de vlakten heersen! Leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden, hyena’s en vele anderen… De gids zal jullie vol passie over al deze dieren vertellen! Na de zonsopkomst gaan we terug naar het kamp om te genieten van een heerlijk ontbijt.

Vervolgens gaan we op zoek naar de grote trek in het noordelijke gedeelte van de Serengeti. Voor de meeste reizigers is dit hét absolute hoogtepunt van hun safari. Stel je voor; duizenden stampende wilde dieren die de grond onder je laten beven en tientallen roofdieren, klaar om plots toe te slaan, Spannend! 

We overnachten nu in het noorden, vlakbij de migratie, zodat we niets hoeven te missen. De komende dagen zitten we de grote trek op de hielen en ervaren we een van ‘s werelds meest indrukwekkende natuur spektakels van vlakbij!

Optional Activities
DAG 6: Serengeti - Serengeti Centraal

Roadtrip over de 'Great Plains'

Na het ontwaken tijdens een prachtige sunrise gaan we ontbijten en maken ons klaar voor een opwindende dag! Dit is tevens ook onze laatste hele dag in Serengeti. ’s Morgens kijken we waar de grote trek zich bevindt en proberen we zo dichtbij als mogelijk te komen en roofdieren in het hoge gras te spotten.  

Onderweg naar de centrale regio houden wij goed contact met andere gidsen via onze radio en proberen zo dieren te vinden die wij nog niet gezien hebben. Zo kunnen we zoveel mogelijke wilde dieren van de Tanzania-wildlife-bucketlijst afvinken.

Eenmaal aangekomen in de centrale regio genieten we van onze laatste zonsondergang in de Serengeti en bereiden ons voor op de volgende dag. We rijden dan naar de Ngorongoro krater, één van Afrika’s 7 wonderen.

 

DAG 7: Ngorongoro Krater

Afdalen in de krater! Spot de BIG 5

Na het ontbijt rijden we via een steile en smalle weg de Ngorongoro krater in. Een hobbelige, maar avontuurlijk pad met prachtige uitzichten! Naarmate je afdaalt, veranderen de bosrijke hellingen al snel in savannen.

Beneden in de krater aangekomen, zul je merken dat je wilde dieren vanaf een afstand gemakkelijk kunt zien. Hier is je grootste kan om alle leden van de Big 5 van je bucketlist af te strepen, inclusief de bedreigde zwarte neushoorn!

Na de eerste gamedrive houden we een picknicklunch bij een meer vol met nijlpaarden. Vervolgens rijden we langzaam terug naar de rand van de krater en kijken we onderweg onze ogen uit!

DAY 8 & 9: Relaxen bij de lodge & vlucht naar huis

Nog heel eventjes genieten

De safari is helaas voorbij, maar deze dag worden we wakker vol met blijvende herinneringen en mooie verhalen om aan uw vrienden & familie thuis te vertellen.

Je kunt ervoor kiezen om te relaxen in de lodge en te genieten van een heerlijke morning-cocktail of gebruik de laatste dag om nog wat meer van Tanzania te ervaren door een extra optionele activiteit te doen.

Aan het einde van de dag nemen we afscheid van Tanzania en nemen we de vlucht naar huis. Of toch misschien nog even naar Zanzibar?

Accommodatie

Bij een unieke reis, horen unieke accommodaties. Bij Arusha Trips selecteren we enkel kleinschalige lodges en tentenkampen voor onze reizen. Om er zeker van te zijn dat ze aan al onze eisen voldoen, worden alle lodges eerst door ons getest. Zo kun jij met een gerust hart op reis! We letten hierbij op de ligging van de lodge, kans om ‘game’ te kunnen zien, service, kwaliteit van de kamers/tenten en natuurlijk de safari-factor! We hebben accommodaties in verschillende stijlen en prijsklassen, zodat je altijd de accommodatie kan vinden die het beste bij je past.

  Vijiji Center Lodge, Arusha

  The Vijiji Center Lodge is a cozy and local accommodation located in the beautiful green surroundings just outside the central part of arusha city. The […]
  Budget-Mid

  Essque Zalu Zanzibar

  Essque Zalu Zanzibar is a luxurious accommodation situated on the wonderful and diverse island of Zanzibar, Tanzania. Just one hour drive you will find the […]
  Lux

  Manyara’s Secret

  Manyara's Secret is an eye pleasingly beautiful lodge in Mto wa mbu, Tanzania. In this small-scale exclusive lodge, you can expect exceptional service and personal […]
  Lux

  Arusha Coffee Lodge

  On the outskirts of the bustling city of Arusha, in the middle of one of Tanzania's largest coffee plantations, you will find Arusha Coffee Lodge. […]
  Lux
Prijzen

Beste prijs

Op basis van 6 personen - laag seizoen
2317/ p.p.
 • Beste prijsgarantie
 • Gemakkelijke & Veilig boeken
 • Duurzame keuze
Prijs per persoon2 personen4 personen6 personen
 Laagseizoen €3016 €2492 €2317
 Midseizoen €3041 €2487 €2297
 Hoogseizoen €3293 €2691 €2489
 • Prijzen zijn per persoon en kunnen afwijken wegens externe factoren.
 • Prijzen zijn gebaseerd op double rooms, kiezen voor een andere kamerindeling kan de prijs veranderen. 
 • Voor kinderen onder 16 jaar gelden speciale kinderkortingen. Vraag ons indien u hier meer informatie over wilt. 

Seizoenen:

 • Laagseizoen – +- maart, april + mei
 • Midseizoen – De rest van het jaar
 • Hoogseizoen – +- juli, augustus + 15 dec- 15 januari

Deze reis is inclusief

 • Alle transfers van en naar de airport en hotels
 • 4x4 Safariwagen met pop-up dag, koelbox & 230V Stopcontacten
 • Ervaren, Engels sprekende privé reisgids
 • Alle overnachtingen tijdens de safari
 • FULL BOARD (3 Maaltijden per dag)
 • Game drives in the nationale parken
 • Activiteiten (tenzij 'optioneel')
 • Parkfees & Overheidstaxes
 • Ngorongoro Krater fees
 • Ongelimiteerd Water, Tea & Coffee tijdens de safari
 • Ongelimiteerde game-mileage
 • 24/7 Beschikbare assistent

Niet inbegrepen

 • (Inter)nationale vluchten
 • Visa's
 • (Flying Doctors) verzekering
 • Fooi voor de reisgids

Wil je nog meer reizen?

Tip: Relax nog een paar dagen op Zanzibar, Beklim Mt. Kilimanjaro of bekijk een van onze vele Tanzania activiteiten!