Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

Visa bij aankomst Tanzania, Tips & Tricks

Visum bij aankomst Tanzania, Handige Tips & Tricks

Als je geen zin hebt om naar de Tanzaniaanse ambassade te gaan en geen niet meer op tijd bent om jouw online visa tanzania aan te vragen, geen probleem! Je kunt een visum krijgen bij aankomst in Tanzania. Om ervoor te zorgen dat alles goed verloopt en om je wachttijd te beperken, hebben we een lijstje gemaakt met een aantal tips & tricks.

Ik heb het ondertussen al vele malen gedaan. Omdat ik veel reis, is het niet mogelijk om mijn paspoort een paar weken bij de (Nederlandse) ambassade te laten liggen en vaak kom ik ook ‘last minute’ naar Tanzania, waardoor een online visum voor mij ook niet altijd handig is. Daarom kies ik meestal voor het visum bij aankomst in Tanzania. Hier zijn mijn bevindingen en tips om je visum bij aankomst zo snel en soepel mogelijk te regelen. 

Bij aankomst in Tanzania is er een loket waar je een visum kunt halen. Het enige probleem is dat er maar een paar loketten zijn en dat je een lange rij kunt verwachten, zeker in het hoogseizoen! Omdat alles echt ‘hakuna matata’ is in Tanzania kan het even duren. Dat kan 10 minuten zijn of als je pech hebt wel 2 uur.

Let op: Voordat je besluit op reis te gaan, zorg ervoor dat je paspoort nog 6 maanden geldig is vanaf de dag dat je terugkeert naar je land. Niet vanaf de dag dat je het land binnenkomt. Ook dien je je vaccinatieboekje bij je te hebben met de juiste vaccinaties en/of stempels. 

Dus hier zijn een paar tips om jouw wachttijd te verkorten om het visum bij aankomst Tanzania te krijgen.

Visum bij aankomst Tanzania tips:

  1. Zorg voor 50 dollar contant, aangezien je niet met een betaalkaart kunt betalen. Zorg dus voor dollars voordat je instapt om naar Tanzania te vliegen. Zorg dat de dollars van het jaar 2009 of later zijn, want ouder geld accepteren ze niet. (Als je het vergeet, wat wij een keer hebben gedaan, moet je wachten tot iedereen zijn visum heeft gekregen. De beveiliging kan je begeleiden naar de geldautomaat net buiten Kilimanjaro International Airport. Hier kun je contant geld krijgen om je visum te betalen. Je hoeft het land natuurlijk niet te verlaten, maar het is geen geweldige manier om je vakantie te beginnen)
  2. Als je niet van tevoren zitplaatsen hebt gekocht, zorg dan dat je tijdens het online inchecken de beste zitplaatsen reserveert. Dit is meestal 24 uur voor de vlucht. Kies de stoelen die meer vooraan in het vliegtuig staan, omdat je dan eerder het vliegtuig kunt verlaten en als eerste het visum bij aankomst Tanzania kunt krijgen.
  3. Vul het douanepapier van ‘Immigration’ in het vliegtuig in. Als je deze papieren niet in het vliegtuig hebt gekregen, moet je ze op de luchthaven halen. Meestal zijn er maar een paar pennen beschikbaar, dus neem je eigen pen mee.
  4. Houd je paspoort, tickets, immigratie douanepapier enz. bij de hand. Als iemand ze wil controleren, hoef je er niet meer naar te zoeken.
  5. Loop een beetje sneller. Dit kan je 2 uur wachten besparen op langzame dagen. Zo snel zijn ze helaas niet. Zorg dat je vooraan in de rij staat, door bijvoorbeeld wat sneller te lopen naar het loket.

Sinds 2018 is het ook mogelijk om een online visum (of E-visum) te krijgen voor bepaalde landen. Lees hier de blog over het aanvragen van een online visum in Tanzania. 

Klaar om aan jouw Tanzania avontuur te beginnen?

Vraag ons om een offerte voor een van onze voorbeeldreizen of voor een reisvoorstel op maat. Wij nemen binnen 24 uur contact met u op.

Meer inspiratie nodig voor jouw Tanzania avontuur?

Ontdek enkele van onze prachtige voorbeeldreizen