Login

Sign Up

After creating an account, you'll be able to track your payment status, track the confirmation and you can also rate the tour after you finished the tour.
Username*
Password*
Confirm Password*
First Name*
Last Name*
Birth Date*
Email*
Phone*
Country*
* Creating an account means you're okay with our Terms of Service and Privacy Statement.
Please agree to all the terms and conditions before proceeding to the next step

Already a member?

Login

HET NOORDELIJKE CIRCUIT

0
In het kort

Deze route brengt u naar alle beroemde nationale parken van Tanzania. Ervaar alle belangrijkste  hoogtepunten in één onvergetelijke reis. Een reis voor échte safariliefhebbers die niets willen missen. 

Op deze reis bezoeken we Arusha National Park, gelegen op slechts een half uur rijden van de stad die dezelfde naam draagt. Hier doen we een wandelsafari, een werkelijk verbazingwekkende en unieke ervaring.  Na Arusha maken we een uitstapje naar Lake Manyara National Park, beroemd om zijn rijke, gevarieerde bossen en natuurlijk Lake Manyara. In de juiste tijd van het jaar kunnen we hier duizenden flamingo’s zien.

Vervolgens bezoeken we drie dagen lang de uitgestrekte vlaktes van het wereldberoemde Serengeti National Park. De ultieme safari-ervaring. Hier heb je de kans om de grote trek te zien, een van de meest opwindende gebeurtenissen in de natuur. Vervolgens brengen we een dag door in de Ngorongoro Conservation Area, dat beroemd is om de Ngorongoro krater. Hier kan je hopelijk je “Big-5-to-spot” lijstje afvinken, want hier heb je de grootste kans om de bedreigde neushoorn in het wild te zien.

Om onze reis af te ronden, bezoeken we Tarangire National Park. Een enorm nationaal park beroemd om zijn grote olifantenpopulatie en vele baobab bomen. 

Vraag deze reis aan of stel jouw eigen reis op maat samen met één van onze specialisten
Hoogtepunten van deze reis
 • Privé safari met persoonlijke reisgids
 • Alle noordelijke parken in één reis
 • 3 Dagen Serengeti Nationaal Park
 • Grote kans om de Grote Trek mee te maken
 • Optionele Luchtballonsafari
 • Unieke wandelsafari in Arusha Nationaal Park
 • Ontzettend veel wildlife-ervaringen
 • Diner, zonsondergang en kampvuur onder de Afrikaanse hemel
Impressies

Dag tot dag programma

DAG 1: Aankomst in Tanzania

Karibu Tanzania

Zodra je het  Kilimanjaro vliegveld verlaat word je ondergedompeld in het vriendelijke “hakuna matata” gevoel van Tanzania.

Buiten wacht de persoonlijke chauffeur je op en brengt je vervolgens naar de lodge. Onderweg krijg je je eerste indrukken van het Tanzaniaanse landschap en misschien zie je zelfs de Kilimanjaro berg.

Bij aankomst krijg je – onder het genot van een lokaal drankje- een korte uitleg over het programma van de volgende dag. Karibu Sana! (You’re most welcome)

DAY 2: Arusha National Park

Walkin' in the Wild!

Doe je wandelschoenen aan, want vandaag maken we een wandelsafari in Arusha nationaal park. Een unieke en opwindende ervaring met de mogelijkheid om oog-in-oog met wilde dieren komen te staan. Spannend!

Arusha nationaal park ligt slechts 30 minuten van Arusha stad, dus het is een kort ritje.

In Arusha nationaal park heb je een grote kans om giraffen, buffels, zebra’s en zwartwitte Colubus apen tegen te komen. Arusha nationaal park is ook de thuishaven van een grote verscheidenheid aan vogels. Tijdens de wandelsafari word je begeleid door een bewapende ranger die zal de weg zal wijzen en voor veiligheid zorgt.

Arusha nationaal park is verdeeld gelegen over 3 gebieden, Momelle Lakes, Mount Meru en de Ngurdoto krater. Afhankelijk van de tijd van het jaar kan je duizenden flamingo’s zien die trekken tusssen Lake Manyara en de genoemde districten. In deze districten zijn veel prachtige landschappen en unieke uitzichten die wij aandoen, zoals het uitzicht op de indukwekkende Mt Meru, waar wij ons van aan de voet bevinden.

DAG 3: Lake Manyara Nationaal Park

Een 'duik' in de Hippo Pool

Vandaag bezoeken we Lake Manyara nationaal park, een van de kleinere nationale parken van Tanzania. Het is genoemd naar het enorme meer dat het grootste deel van het gebied beslaat. Niettemin is Lake Manyara een van de parken met de grootste verscheidenheid aan landschappen.

Van het éne op het andere moment begeven we ons in dichtbegroeide bossen waar olifanten rondwandelen en roofdieren zich schuil houden, modderpoelen gevuld met nijlpaarden, mysterieuze jungles waar apen de baas zijn, woestijnachtige gebieden waar giraffen passeren en de rand Lake Manyara, waar duizenden flamingo’s hun zomerverblijf hebben.

Natuurlijk mogen we het prachtige uitzicht over de indrukkende, 400 meter diepe Rift Valley Escarpment niet vergeten. Een scheur in de aarde die zich over duizenden kilometers over Oost-Afrika uitstrekt. 

 

Optional Activities
DAG 4: Serengeti Nationaal Park

Het gebied van de leeuwen!

We staan ’s morgens vroeg op om te ontbijten en gaan vervolgens direct op safari. Na een kort ritje van je lodge vandaan gaan we de Ngorongoro Ngorongoro Conversation Area in. Hier rijden we doorheen om Serengeti nationaal park te kunnen bereiken.

Serengeti nationaal park is een van de grootste parken en heeft een gevarieerd landschap. Het is echter beroemd om de grote vlaktes. Hier kunnen roofdieren zoals leeuwen en jachtluipaarden (en vele andere dieren) uitstekend gedijen. Een mooie kans om ze in actie te kunnen zien!

We brengen de dag door op zoek naar wilde dieren en bekijken ’s avonds een echte Afrikaanse zonsondergang op de grote vlaktes van de Serengeti bij kampvuur. Wanneer de nacht valt, komt een andere kant van de bush tot leven wordt je omgeven door de spannende, nachtelijke geluiden van de bush. Was dat het geluid van een luipaard? 

DAG 5 & 6: Volledige dag & nacht Serengeti Nationaal Park

De 'Great Plains' van de Serengeti

Een volledige dag in Serengeti begint met een adembenemende sunrise safari. Rond deze tijd zijn de dieren het actiefst en heb je de meeste kans om wat echte National Geographic actie mee te kunnen maken. Hier kom je mogelijk  oog in oog komt te staan met de roofdieren die over de vlakten heersen! Leeuwen, jachtluipaarden, luipaarden, hyena’s en veel anderen… De gids zal jullie vol passie over al deze dieren vertellen!

De rest van de dag verkennen we Serengeti en met beetje geluk, bevind je je plots midden in de Grote Trek, hét onbetwiste hoogtepunt van ieders safari-ervaring!

Optioneel kun je over de indrukwekkende vlaktes van Serengeti vliegen en dieren in het wild spotten vanuit een ander perspectief en dit uitbreiden met een luchtballonsafari met champagneontbijt. Hiermee wordt de reis nóg specialer. 

Optionele activiteiten
DAG 7: Ngorongoro Krater

Afdalen in de krater! Spot de BIG 5

Na het ontbijt rijden we via een steile en smalle weg de Ngorongoro krater in. Een hobbelige, maar avontuurlijk pad met prachtige uitzichten! Naarmate je afdaalt, veranderen de bosrijke hellingen al snel in savannen.

Beneden in de krater aangekomen, zul je merken dat je wilde dieren vanaf een afstand gemakkelijk kunt zien. Hier is je grootste kan om alle leden van de Big 5 van je bucketlist af te strepen, inclusief de bedreigde zwarte neushoorn!

Na de eerste gamedrive houden we een picknicklunch bij een meer vol met nijlpaarden. Vervolgens rijden we langzaam terug naar de rand van de krater en kijken we onderweg onze ogen uit!

DAG 8: Tarangire Nationaal Park

Treed in de voetsporen van de Olifant!

Vandaag bezoeken we Tarangire nationaal park, genoemd naar de Tarangire rivier die het nationale park doorkruist.

Tarangire staat bekend om zijn grote kuddes olifanten en de enorme oude apenbroodbomen. De olifanten die hier leven zijn groter en sterker dan in welk nationaal park dan ook door de rijke voedselbronnen. Je zult er zeker flink wat zien, naast veel andere dieren die hier leven.

Andere dieren die voorkomen in Tarangire zijn leeuwen, luipaarden, jachtluipaarden (zelden), woestijnlynxen, giraffen, waterbokken, dikdiks, impalas elanden, grantgazellen, bavianen, apen en meer!

Optionele activiteiten
DAG 9: Arusha - Vliegveld

Tanzaniaans relaxen & Vlucht naar huis

Vandaag hebben we een welverdiende luierdag! Zoveel nieuwe en spannende avonturen zijn best vermoeiend en het is tijd om al deze nieuwe indrukken even rustig te verwerken.

Slaap uit, geniet van een overheerlijke cocktail en maak goed gebruik van de wereldberoemde Tanzaniaanse gastvrijheid. Kortom, laat jezelf even heerlijk in de watten leggen terwijl we herinneringen met elkaar ophalen van deze spannende safari!

Later op de dag nemen we afscheid en brengt de gids jullie naar de airport. Fijne vlucht!

Optional Activities
DAG 10: Aankomst thuis

Terug in nederland

Vandaag komen we weer thuis aan met een hoop nieuwe, prachtige herinneringen…

Accommodatie

Bij een unieke reis, horen unieke accommodaties. Bij Arusha Trips selecteren we enkel kleinschalige lodges en tentenkampen voor onze reizen. Om er zeker van te zijn dat ze aan al onze eisen voldoen, worden alle lodges eerst door ons getest. Zo kun jij met een gerust hart op reis! We letten hierbij op de ligging van de lodge, kans om ‘game’ te kunnen zien, service, kwaliteit van de kamers/tenten en natuurlijk de safari-factor! We hebben accommodaties in verschillende stijlen en prijsklassen, zodat je altijd de accommodatie kan vinden die het beste bij je past.

Adventure

  Foresight Eco Lodge

  The Foresight Eco Lodge in Tanzania is a beautifully situated cozy lodge amidst nature in the surroundings of Karatu with several accommodation options to suit […]
  Mid

  Manyara’s Secret

  Manyara's Secret is an eye pleasingly beautiful lodge in Mto wa mbu, Tanzania. In this small-scale exclusive lodge, you can expect exceptional service and personal […]
  Lux

  Arusha Coffee Lodge

  On the outskirts of the bustling city of Arusha, in the middle of one of Tanzania's largest coffee plantations, you will find Arusha Coffee Lodge. […]
  Lux
Prijzen

Beste prijs

Op basis van 6 personen - laag seizoen
2107/ p.p.
 • Beste prijsgarantie
 • Gemakkelijke & Veilig boeken
 • Duurzame keuze
Prijs per persoon2 personen4 personen6 personen
 Laagseizoen €2837 €2297 €2107
 Midseizoen €2976 €2388 €2192
 Hoogseizoen €3149 €2521 €2278
 • Prijzen zijn per persoon en kunnen afwijken wegens externe factoren.
 • Prijzen zijn gebaseerd op double rooms, kiezen voor een andere kamerindeling kan de prijs veranderen. 
 • Voor kinderen onder 16 jaar gelden speciale kinderkortingen. Vraag ons indien u hier meer informatie over wilt. 

Seizoenen:

 • Laagseizoen – +- maart, april + mei
 • Midseizoen – De rest van het jaar
 • Hoogseizoen – +- juli, augustus + 15 dec- 15 januari

Deze reis is inclusief

 • Alle transfers van en naar de airport en hotels
 • 4x4 Safariwagen met pop-up dag, koelbox & 230V Stopcontacten
 • Ervaren, Engels sprekende privé reisgids
 • Alle overnachtingen tijdens de safari
 • FULL BOARD (3 Maaltijden per dag)
 • Game drives in the nationale parken
 • Activiteiten (tenzij 'optioneel')
 • Parkfees & Overheidstaxes
 • Ngorongoro Krater fees
 • Ongelimiteerd Water, Tea & Coffee tijdens de safari
 • Ongelimiteerde game-mileage
 • 24/7 Beschikbare assistent

Niet inbegrepen

 • (Inter)nationale vluchten
 • Visa's
 • (Flying Doctors) verzekering
 • Fooi voor de reisgids

Wil je nog meer reizen?

Tip: Relax nog een paar dagen op Zanzibar, Beklim Mt. Kilimanjaro of bekijk een van onze vele Tanzania activiteiten!